Postavljeni namjenski kontejneri za potrebe odlaganja luga

Obavještavamo korisnike da su postavljeni namjenski kontejneri za potrebe odlaganja luga i to u Ulici 4. juli (kod trafo stanice), Varda ( proširenje prije Grbavice), lokacija kod bivšeg Poleta i naselju Željeznička stanica, dok će o postavljanju na druge lokacije korisnici biti blagovremeno obaviješteni.

Pozivamo korisnike da u velike kontejnere nikako ne ubacuju kućni odnosno komunalni otpad, a veliki kontejneri postavljeni su kako bi korisnici odlagali lug koji nije dozvoljeno bacati u male kontejnere tzv. hajfiše.

U nepovoljnim zimskim uslovima strujanje zraka omogućava zapaljenje otpada u kontejnerima. Time se uzrokuje još veća zagađenost zraka kojeg svi udišemo, ugrožava se sigurnost građana koji tom prilikom mogu biti na više načina povrijeđeni kao i sigurnost njihove imovine (npr. automobila parkiranih u blizini), te uništavanja kontejnera – stalnih sredstava ovog preduzeća.

Mnoge druge posljedice mogu nastati prilikom neodgovornog ponašanja spram odlaganja otpada kojeg svi pravimo i za koji smo svi odgovorni.

Veliki kontejneri postavljaju se uz saglasnost nadležne inspekcije. Shodno Odluci o komunalnom redu J.P. „VODOKOM“ i nadležna općinska inspekcija već imaju uspješno zajedničko iskustvo iz ranijih sezona o provedbi mjera o pravilnom odlaganju, a i  kada je u pitanju sankcionisanje osoba koje otpad iz kotlovnica odlažu na za to neprimjerena mjesta.

Za više informacija pozovite 55 79 50 ili pošaljite e-mail vodokom@bih.net.ba.