U toku posljednja očitanja stanja na mjerilima u ovoj godini

Obavještavamo korisnike naših usluga, kategorija fizička lica, u seoskim i prigradskim područjima da su u toku posljednja očitanja stanja na mjerilima u ovoj godini.

Slijedeći raniju praksu posljednje očitanje vrši se u oktobru pred početak zimske sezone nakon čega preporučujemo zaštitu mjerila i šahtova.

U skladu sa Odlukom o vodovodu i kanalizaciji (član 63.), korisnici su dužni u zimskom periodu zaštititi od smrzavanja vodovodno okno, vodomjer i instalacije priključka u vodomjernom oknu (šahtu), te internu vodovodnu instalaciju koju čine svi cjevovodi iza vodomjera.

Način obračuna je kao i ranijih sezona, akontativno, na osnovu prosječne potrošnje u mjesecu oktobru. Zbog toga je važno da našim inkasantima omogućite nesmetan pristup mjerilu, a ukoliko ne budete prisutni ili je mjerilo nepristupačno (npr. zaključano) molimo da javite stanje potrošnje do 25. oktobra kako bi se tokom zimskog perioda dužili po realnom prosjeku. Nakon 25. oktobra zaštitite mjerila i šahtove.

Podsjećamo da se za sve informacije, savjete ili preporuke vezane za zaštitu mjerila i šahtova možete obratiti u direkciju preduzeća, kancelarija br. 3, putem telefona 032 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.