Tokom vikenda zabilježena intervencija na bazenu Alagići; Smeće sa Ponijera odvučeno dan ranije

Prikupljanje, odvoz i deponovanje otpada odvija se bez većih problema, prema ranije utvrđenom rasporedu.

Sa kakanjskog izletišta Ponijeri odvoz otpada vrši se ponedjeljkom, ali je zbog povećanog broja posjeta proteklog vikenda smeće odvučeno ranije, u nedjelju 12. januara.

Trenutno su sva izvorišta u funkciji te se vodosnbdijevanje sa gradske vodovodne mreže odvija bez problema.

Tokom proteklog vikenda zabilježena je jedna intervencija i to na bazenu Alagići gdje je usljed niskih temperatura zaledio potisni vod, što je i otklonjeno blagovremenom intervencijom dežurne smjene.

Korisnicima u privatnim posjedima  koji ostanu bez vode, preporučujemo da prvo provjere stanje instalacija u šahtu te pokušaju odvrnuti ventil ( nikako na silu). Ukoliko ventil nije moguće okrenuti najvjerovatnije da je voda u instalacijama u šahtu zaleđena.

Najbrže će se odlediti pomoću isparavanja tople vode u zatvorenom šahtu sa spuštenim poklopcem. Za ponovnu uspostavu vodosnabdijevanja, potrebno je pronaći, odnosno pregledati svaki dio instalacije.

Zamrznute instalacije nikako se ne smiju odleđivati direktnim polijevanjem tople vode preko njih, niti korištenjem otvorenog plamena.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije ili niste sigurni kako postupiti sa zaštitom vodomjera i kompletne vodovodne instalacije, preporučujemo da se obratite u Tehničku pripremu, kancelarija br. 2, ili pošaljete upit na e-mail vodokom@bih.net.ba