Obavještenje o završetku očitanja te obaveznoj zaštiti mjerila

Obavještavamo korisnike naših usluga, kategorija fizička lica, u seoskim i prigradskim područjima da su završena posljednja očitanja mjerila u ovoj godini.

Slijedeći raniju praksu posljednje očitanje vrši se u oktobru pred početak zimske sezone nakon čega preporučujemo zaštitu mjerila i šahtova.

U skladu sa Odlukom o vodovodu i kanalizaciji (član 63.), korisnici su dužni u zimskom periodu zaštititi od smrzavanja vodovodno okno, vodomjer i instalacije priključka u vodomjernom oknu (šahtu), te internu vodovodnu instalaciju koju čine svi cjevovodi iza vodomjera.

Način obračuna je kao i ranijih sezona, akontativno, na osnovu prosječne potrošnje korisnika. Zbog toga je važno da našim inkasantima omogućite nesmetan pristup mjerilu, a ukoliko ne budete prisutni ili je mjerilo nepristupačno (npr. zaključano) molimo da javite stanje potrošnje kako bi se tokom zimskog perioda dužili po realnom prosjeku. Nakon toga  zaštitite mjerila i šahtove.

Podsjećamo da se za sve informacije, savjete ili preporuke vezane za zaštitu mjerila i šahtova možete obratiti u direkciju preduzeća, kancelarija br. 3, putem telefona 032 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.