J.P. “VODOKOM” izvršilo nabavku dva namjenska vozila iz vlastitih sredstava

U J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj ove godine iz vlastitih sredstava izvršena je zamjena postojećih, starih cijevi na glavnom izvorištu „Bukovica“ i to potez od vodozahvata do postrojenja za preradu vode. Davne 1981. godine položene su prve cijevi u izgradnji savremenog gradskog vodovoda preko kojeg vodu dobijaju hiljade građana šireg i užeg područja Kaknja.

Radi se o većem profilu (ø 400) vodoopskrbnog cjevovoda ,savremenim cijevima, koji će uz  pravilno odabran materijal i poštivanje izgradnje vodoopskrbnih cjevovoda smanjiti naknadne gubitke, puknuća, i na kraju osiguranje isporuke vode sa što manje prekida.

Pored svakodnevnih i tekućih radova na održavanju i obnovi vodovodne mreže ni druge djelatnosti ovog kakanjskog preduzeća nisu zanemarene.

Štaviše, maksimalno su iskorištene i u tom pravcu pažljivim planiranjem kupljena su dva namjenska, specijalna vozila za komunalne usluge.

Poboljšanje u sistemu skupljanja otpada je kupljeni kamion za odvoz velikih kanti (kontejnera) čijom će se upotrebom sigurno poboljšati kvalitet pružanja usluge prikupljanja i odvoza otpada.

Na ulicama našeg grada u narednom periodu  vidjet će se i još jedno namjensko vozilo, također kupljeno iz vlastitih sredstava.

To je kamion čistilica, a čija je namjena  mašinsko čišćenje asfaltnih i sličnih površina. Jedna od karakteristika je i raspolaganje sistemom za onemogućavanje širenja prašine.

U ovoj djelatnosti sa metilicom očekujemo i viši nivo čistoće javnih saobraćajnih površina u gradu.

Foto-galerija: J.P. “VODOKOM” d.o.o. Kakanj