Iz Upravitelja: Nakon uspješno završene zamjene krovnih pokrova na dvije zgrade nastavljaju se intenzivni radovi na zamjeni preostalih krovova

Nedugo nakon objavljene liste odobrenih aplikacija po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata zamjene krovnih pokrova izrađenih od azbestnih ploča na objektima kolektivnog stanovanja na području općine Kakanj, uspješno su završeni radovi na dvije zgrade i to GS (tzv. Borovo) i zgrada br. 5 (tzv. boračka) u Ulici 7. muslimanske brigade.

Podsjećamo riječ je o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava iz Programa utroška namjenskih sredstava za zaštitu okoline Općine Kakanj za 2020.g. u cilju sufinansiranja projekata zamjene krovnih pokrova izrađenih od azbestnih ploča na objektima kolektivnog stanovanja.

Pravo učešća imali su svi etažni vlasnici zgrada na području općine Kakanj koje zastupaju odbori etažnih vlasnika ili ovlašteni upravitelji.

U narednim danima nastavljaju se intenzivni radovi na zamjeni krovnih pokrova i to u preostalim zgradama kojima su odobrene aplikacije: Stara vila (Osmana Đafića), zgrada br. 6  i zgr. br. 7 (Naselje TE), ZIS I  br. 18, M6, KS-16-5, KS 16/3, LAM B br. 77, M2, ZIS III br.14 (Alije Izetbegovića), LAM C (Rudi Čajavec).

Iz Upravitelja još izdvajamo završene radove na sanaciji dijela fasade na zgradi T35 u Ulici 7. Muslimanske brigade, sanaciju dijela krova u tzv. Boračkoj zgradi u Ulici Branilaca te krečenje stubišta u soliteru II.

FOTO: J.P. „VODOKOM“  d.o.o. Kakanj