Obavještenje o uputama iz Odsjeka za inspekcije Općine Kakanj

Obavještavamo korisnike naših usluga, kao i građane koji posjećuju prostor zelene pijace da je iz Odsjeka za inspekcije Općine Kakanj upućeno Rješenje kojim se naređuje J.P. “VODOKOM” da kapacitetima kojima gazduje, a naročito na zelenoj i robnoj pijaci, i to naročito pijačnim danima, stavi na raspolaganje svim zakupcima, građanima, kupcima i korisnicima usluga, sredstva za ličnu higijenu i zaštitu (zaštitne rukavice, kape,maske i slično) kao i dezinfekciona sredstva.

U naredbi stoji i da se obezbijedi dovoljan broj korpi za otpatke i njihovo redovno pražnjenje i odvoz, kao i najmanje dva puta u sedmici izvrši detaljno  čišćenje, dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija svih kontejnerskih mjesta.

U Rješenju se navodi da se sve navedeno provodi u cilju jačanja napora za sprečavanje širenja COVID-19 virusa i drugih zaraznih bolesti.

Na osnovu odluke Uprave J.P.”VODOKOM” već nekoliko dana provode se pojačane mjere čišćenja i dezinfekcije kako prostora tako i među zaposlenicima upotrebom zaštitnih sredstava i pribora, a u narednim danima nastavljamo po datim naredbama iz Odsjeka za inspekcije Općine Kakanj.

Apelujemo na građane, korisnike naših usluga, da se zajedno maksimalno pridržavamo preporučenih uputa.