FOTO: Akcija proljetnog uređenja javnih površina i proljetno postavljanje mobilijara u parkove

Dolaskom proljetnih dana očekuje se i veći broj posjetilaca, građana u parkove, šetnice i druge javne površine te je stoga neophodno  izvršiti akciju uređenja, popravke i čišćenja.

Nakon zimskog perioda u kojem su mobilijari, posebno dječijih igrališta, bili demontirani ovih dana ponovo se vraćaju u parkove i stvaljaju u njihovu osnovnu funkciju.

Trenutno je u toku farbanje ograde mosta kod spomen-parka, vraćanje i montaža dječijeg mobilijara u „Park prijateljstva“ i igralištu kod O.Š. „Mula Mustafa Bašeskija“, popravka i postavljanje malih korpica za otpatke i sl.

Naše aktivnosti i nastojanja usmjerene  su na što kvalitetnije pružanje usluga građanima te u tom smislu napominjemo i podsjećamo da su polomljene klackalice, ljuljačke, tobogani, pješčanici u koje nesavjesni građani bacaju sve i svašta, polomljene štafle sa klupa, pobacane korpe za otpatke opasnost za najmlađe stanovnike našeg grada.

Zato na samom početku ove sezone apelujemo na građane, posejtioce da naš odnos prema parkovima, i uopće odnos prema prirodi bude civilizacijski odraz.

Radovi na uređenju nastavljaju se sutra  po nalogu Zavoda za izgradnju i planiranje Općine Kakanj.

FOTO: J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj