Kontakt telefon
+387 35 000 000

Obavještenje i poziv našim korisnicima u užem gradskom području

(28.05.2018.g.)
Kako smo ranije obavijestili naše korisnike u toku je rekonstrukcija dijela vodovodne mreže na potezu glavne saobraćajnice na kojoj se izvode radovi.

Najavili smo također da će dolaziti do povremenih obustava isporuke vode korisnicima u ovom dijelu gradskog područja  zbog naših radova ili zbog radova na sanaciji kvara izazvanog od strane trećih lica.

Tako će danas od 13 sati biti obustavljena isporuka pitke vode u užem dijelu grada. S obzirom da se radi o sistemu instalacija koje je potrebno dodatno pretražiti, molimo sve naše korisnike kojima danas od 13 sati nestane vode da odmah prijave u Tehničku pripremu na broj telefona 55 79 50, dežura 060 32 97 744 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba i da prijave adresu, odnosno zgradu stanovanja u kojoj je nestalo pitke vode.

Našim korisnicima iskreno zahvaljujemo na saradnji, a normalizacija isporuke vode očekuje se nakon 14 sati i 30 minuta.


Servisna informacija

(25.05.2018.g.)
Obavještavamo korisnike naših usluga da je usljed radova na rekonstrukciji gradske saobraćajnice od strane trećih lica došlo do oštećenja vodovodne cijevi.

Ekipa radnika već je upućena na mjesto gdje je cijev presječena, a u narednim minutama biće obustavljena isporuka vode korisnicima u Ulici 7. muslimanske brigade, Malješa i donjeg dijela grada od objekta Hotel Kakanj.

Pozivamo korisnike u pomenutom dijelu gradske zone na razumijevanje i strpljenje u vremenskom periodu izvođenja radova.

Preporučujemo da nakon završetka sanacije, kada se voda pusti u sistem, potrebno je odvrnuti česmu i pustiti da prvi mlazovi proteku kako bi se zamućena količina vode ispustila iz cijevi.

Kontaktirajte nas putem telefona 032 55 79 50, dežura 060 32 97 744 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba .


Sinoć izvršeno čišćenje i sapiranje saobraćajnica

Nakon jučerašnjih nepovoljnih vremenskih prilika izvršeno je veliko čišćenje nanosa sa saobraćajnica, trotoara, pored saobraćajne signalizacije i na kraju sapiranja. Jaka kiša dovela je do angažmana radnika i mehanizacije na čišćenju pomenutih površina, ali na svu sreću nisu izazvane ozbiljne materijalne štete i posljedice.

 

 

Usred jakih vremenskih nepogoda, obilnih padavina i vjetra tokom jučerašnjeg dana u jedno stablo udario je grom.

Jutros je naša ekipa otišla na lice mjesta tačnije u Ulicu 7. muslimanske brigade, te raščistila i odvukla ostatke od stabla.

Nesvakidašnja aktivnost bez ijedne ozbiljne posljedice.

(Foto: VODOKOM, Kakanj-x.com )

Obavještenje

(24.05.2018.g.)

Obavještavamo građane, korisnike naših usluga, da će u toku izvođenja radova na rekonstrukciji glavne saobraćajnice i J.P.“VODOKOM“ vršiti rekonstrukciju dijela vodovodne mreže na dionici od kružnog toka u centru do raskrsnice kod pravoslavne crkve. To podrazumijeva da će u toku izvođenja radova dolaziti do povremenih prekida u redovnom napajanju pitkom vodom zgrada i objekata koji se nalaze na potezu lijeve strane saobraćajnice (do rijeke Zgošće) duž cijele dionice izvođenja radova.

Za sve planirane aktivnosti na rekonstrukciji cjevovoda  prethodno ćemo obavještavati korisnike, a za nepredviđene situacije puknuća izazvanih od strane trećih lica naknadno ćemo obavještavati kao i o terminima završetka radova i ponovnog uspostavljanja urednog snabdijevanja vodom. Cilj rekonstrukcije cjevovoda je  zamjena  kompletne vodovodne instalacije (starosti iznad 50 godina). Realizacijom ovog cilja postigli bi kvalitetnije i sigurnije snabdijevanje čistom vodom.

Pozivamo korisnike u pomenutom dijelu gradske zone na razumijevanje i strpljenje u vremenskom periodu izvođenja radova, a možete nas kontaktirati putem telefona 032 55 79 50, dežura 060 32 97 744 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.

 

Sutra 24.maja očitanje mjerila u stanovima

Podsjećamo korisnike, u užem gradskom području odnosno u zgradama zajedničkog stanovanja, da su stanje na mjerilu obavezni prijaviti do 25 –tog u mjesecu.

Korisnici koji ne žive u zgradama stanje mogu prijaviti u skladu sa datumom obračuna prikazanog na računu.

Ujedno obavještavamo da će se sutra 24. maja vršiti redovna kontrola mjerila u stanovima kao i zajedničkih mjerila u stambenim zgradama. Molimo da našim radnicima omogućite nesmetan pristup vodomjerima.

 

Prijavu možete izvršiti putem telefona 032 55 79 50, lično u obračunskoj kancelarija broj 6, ili putem naše web stranice www.vodokom.ba


Srijeda 22.05.2018.g.
Trenutne radove na javnim zelenim površinama, u užem gradskom jezgru, pogledajte u galeriji ispod.

Danas je najaktuelnija bila koševina, kao i neophodno orezivanje.

Ukoliko vremenske prilike dozvole sutra nastavak radova.

Intenzivirani radovi na javnim zelenim površinama

U okviru održavanja javnih zelenih površina ovih dana intenzivno su u toku radovi na sadnji, okopavanju, zalijevanju  cvijeća i drugih sadnica.

Koševina trave također je jedna od aktivnosti koje radnici „VODOKOM-a“ izvode po nalogu Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj.

Servisna informacija

(17.05.2018.g.)
U terminu od 9 do 13 sati korisnici u vršnim dijelovima grada kao i u dolini Trstionice biće bez vode. U pomenutom terminu biće zaustavljeno vodosnabdijevanje zbog neophodnih radova odnosno sanacije puknuća cijevi većeg profila na vodozahvatu Bukovica.
Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju i podsjećamo da se za sve informacije možete obratiti na broj telefona 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.
Obavještenje

(16.05.2018.g)
Obavještavamo Vas da Javno preduzeće „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj provodi akciju ugradnje plombi na vodomjere kako bi iste zaštitila od neovlaštenog pristupa i oštećenja.

     Osnivač preduzeća (Općina Kakanj i Općinsko vijeće Kakanj), organi upravljanja preduzeća (Skupština, Nadzorni odbor, Odbor za reviziju), nezavisni vanjski revizori, inspekcijski organi i korisnici usluga (građani) zahtijevaju da preduzeće poduzme oštrije mjere prema krajnjim korisnicima komunalnih usluga a sve u cilju sprječavanja neovlaštenog korištenja usluge vodosnabdjevanja.

     Ovom prilikom Vas obavještavamo da će u narednom periodu ovlaštena lica J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj vršiti provjeru instalacija na sistemu vodosnabdjevanja kao i ugradnju plombi na vodomjere.

     Molimo Vas da ovlaštenim licima J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj osigurate nesmetan pristup priključku na sistem vodosnabdjevanja kako bi mogli obaviti zadatak ugradnje plombi. Napominjemo da će bilo koje neovlašteno oštećenje i otuđenje plombe sa vodomjera biti prijavljeno nadležnim insititucijama i sankcionisano u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i tretirati se kao krivično djelo.
Obavještenje

Poštovani korisnici usluga J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj obavještavamo da ovo preduzeće kontinuirano provodi akcije kontrola, provjera, isključenja na terenu, odnosno otkrivanja nelegalnih priključaka.

U proteklom periodu vršene su kontrole i isključenja na više područja, a u narednom periodu nastavljamo akciju te vas radi lične sigurnosti ali i drugih korisnika pozivamo da se ne priključujete nelegalno.

Prijavite takve slučajeve ukoliko ih primijetite na broj 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba .

Slika
ČESTITKA
Povodom predstojećeg mjeseca ramazana, mjeseca posta i ibadeta, građanima Kaknja islamske vjeroispovjesti, posebno poslovnim partnerima i korisnicima naših usluga, upućujemo iskrene čestitke. 
Neka vam je ramazan mubarek i najdraži gost u domovima.
RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN.

Uprava J.P. "VODOKOM" d.o.o. Kakanj

Imenovani vršioci dužnosti u Upravi J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj


Nadzorni odbor J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj na svojoj  37. sjednici koja je održana u ponedjeljak 14.05.2018.g. sa pozicije direktora na vlastiti zahtjev razriješio mr.sci. Seada Imamovića.

U nastavku sjednice članovi Nadzornog odbora su na šestomjesečni period za vršioca dužnosti direktora imenovali Harisa Veispahića.

Za v.d. Izvršnog direktora za tehničke poslove  imenovana je Senada Delibašić, a za v.d. Izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove imenovan je Nermin Gačić.


Par fotografija sa redovnih radova, struganja i čišćenja, a po nalogu Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj. Zgrade P+3 i P+4.

Servisna informacija

(08.05.2018.g.)
Na lokaciji Čalukova Bara došlo je do puknuća vodovodne cijevi kao i do trenutnog zamućenja vode. Nakon prijave ekipa je odmah upućena na teren te u vrlo kratkom roku očekujemo i završetak sanacije.

Kako građani ne bi ostali bez vode obezbijeđeno je alternativno snabdijevanje sa izvorišta Ilidža.

Korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje, a za sve dodatne informacije molimo obratite se na broj telefona 55 79 50.

Servisna informacija

(04.05.2018.g.)
Obavještavamo korisnike u dolini Trstionice, tačnije od Haljinića do bazena Hrasno, da će danas u terminu od 10 do 11 sati biti prekinuto vodosnabdijevanje zbog neophodnih radova na redovnom održavanju sistema.

Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju i podsjećamo da se za sve detaljnije informacije mogu obratiti na broj telefona 55 79 50 Tehnička priprema.


Obavještenje

(30.04.2018.g.)

Obavještavamo korisnike naših usluga, građane Kaknja, da su utorak i srijeda neradni dani te da korisnici kojima se otpad odvozi u ovim danima ne iznose vreće. Odvoz će se vršiti samo u užem gradskom području. Od četvrtka na snazi je redovan raspored odvoza.

U slučaju puknuća, vodovodnih ili kanalizacionih, možete pozvati dežuru na broj 060 329 77 44.Uređenje javnih zelenih površina

U galeriji fotografije uređenja spomen-obilježja "Partizansko groblje" Kraljeva Sutjeska, te košenje javnih zelenih površina u centru, a po nalogu Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj.

PROLJETNI DETALJI


Prelijepe sadnice u okviru fontane koju uređuju i održavaju radnici J.P. "VODOKOM", po nalogu Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj.

Obavještenje

(04.04.2018.g.)

Obavještavamo korisnike u naselju Bukovlje da će zbog izvođenja neophodnih radova doći do prekida vodosnabdijevanja u dijelu pomenutog naselja.

Obustava isporuke vode trajaće do 17 sati. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju.


Obavještenje

(12.03.2018.g.)

Obavještavamo korisnike u seoskim i prigradskim naseljima da je počelo očitanje mjerila u ovoj sezoni.

S obzirom da se tokom zime ne vrši očitanje vodomjera u pomenutim područjima, podsjećamo korisnike da je potrebno omogućiti nesmetan pristup mjerilu odnosno očistiti šahtove od zimske zaštite kako bi se, nakon kontrole i očitanja stanja, od ovog mjeseca vršio obračun po stvarnoj potrošnji.

Sve dodatne informacije možete dobiti u direkciji preduzeća, na broj telefona 55 79 50 ili putem e-mail-a vodokom@bih.net.ba.


Slika
ČESTITKA
Povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH upućujemo iskrene čestitke svim Bosancima i Hercegovcima, posebno Kakanjcima, korisnicima naših usluga te poslovnim partnerima. 

Uprava J.P. "VODOKOM" d.o.o. Kakanj

Obavještenje

(28.02.2018.g.)
Obavještavamo korisnike naših usluga  da u četvrtak 01. marta neće raditi direkcija preduzeća kao ni većina službi, osim dežura u vodovodnoj i Službi zimskog održavanja. U slučaju puknuća, vodovodnih ili kanalizacionih, možete pozvati na broj 060 329 77 44.

Pozivamo korisnike da ne iznose vreće jer će redovan odvoz na sutrašnji praznik redovan biti  samo u užem gradskom području.


Obavještenje

(22.02.2018.g.)
Podsjećamo korisnike, u užem gradskom području odnosno u zgradama zajedničkog stanovanja, da stanje na mjerilu trebaju prijaviti do 25 –tog u mjesecu.

Ujedno obavještavamo da se danas vrši redovna kontrola mjerila u stanovima kao i zajedničkih mjerila u stambenim zgradama.

Prijava se može izvršiti putem telefona 55 79 50, lično u obračunskoj, a korisnicima interneta omogućili smo i direktnu prijavu na  www.vodokom.com.ba.

 

 

ANALIZE VODE
Najnoviju analizu pristiglu iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica pogledajte u našoj rubrici Analize vode.

Servisna informacija

(24.01.2018.g.)
Zbog sanacije puknuća cijevi većeg profila korisnici u dolini Trstionice i u gradskom području, vršni dijelovi, imaće oslabljen pritisak.

Prema najavama iz Službe tehničke pripreme puknuće će  biti sanirano do 13 sati kada se očekuje i stabilizacija vodosnabdijevanja.

Obavještenje

Obavještavamo korisnike u zgradama zajedničkog stanovanja koji imaju ugrađen vodomjer u stanu, da je u toku akcija postavljanja plombi na mjerila.

Molimo da nam omogućite nesmetan pristup mjerilu odnosno vodomjeru i to radnim danima u vremenu od 8 do 14 i 30, te subotom ukoliko niste u mogućnosti radnim danom. Ako dobijete obavijest o dolasku naše ekipe koja vas nije zatekla u stanu, pozivamo da se javite u Službu tehničke pripreme i dogovorite termin.

Za sve korisnike koji ne budu omogućili pristup mjerilu primijenit će se paušalni obračun potrošnje.

Za dodatne informacije i dogovore obratite se na broj telefona 55 79 50 ili lično u direkciju preduzeća kancelarija broj 2.

 

Analize vode

(27.12.2017.g)
Obavještavamo korisnike naših usluga da jučer pristigle analize vode  iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica kao i laboratorije Bukovica zadovoljavaju kriterije Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode  BiH.
Navedene informacije o analizama, kao i ranije, pogledajte u rubrici Analize vode.Sječa stabala u naselju Zgošća (po nalogu Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj).

Obavještenje

Obavještavamo korisnike u zgradama zajedničkog stanovanja koji imaju ugrađen vodomjer u stanu, da je u toku akcija postavljanja plombi na mjerila.

Molimo da nam omogućite nesmetan pristup mjerilu odnosno vodomjeru i to radnim danima u vremenu od 8 do 14 i 30, te subotom ukoliko niste u mogućnosti radnim danom. Ako dobijete obavijest o dolasku naše ekipe koja vas nije zatekla u stanu, pozivamo da se javite u Službu tehničke pripreme i dogovorite termin.

Za sve korisnike koji ne budu omogućili pristup mjerilu primijenit će se paušalni obračun potrošnje.

Za dodatne informacije i dogovore obratite se na broj telefona 55 79 50 ili lično u direkciju preduzeća kancelarija broj 2.


Slika
ČESTITKA POVODOM 21. DECEMBRA - DANA RUDARA
Iskrene čestitke povodom Dana rudara upućujemo kakanjskim komoratima i njihovim porodicama, sa željom za dobro zdravlje i još bolje poslovne uspjehe. 
RUDARI SRETNO!

Uprava J.P. "VODOKOM" Kakanj

Servisna informacija

(21.12.2017.g.)

Zbog sanacije puknuća cijevi većeg profila na izvorištu Bukovica vršni dijelovi u području grada te dolina Trstionice imat će oslabljen pritisak.

Radovi na snaciji već su u toku, a prema najavama iz Službe tehničke pripreme završetak sanacije očekuje se do podnevnih sati kao i stabilizacija snabdijevanja.

Zahvaljujemo korisnicima na strpljenju i razumijevanju.

Analize vode

(11.12.2017.g.)
Prošle kao i najnovije analize vode pogledajte u našoj rubrici Analize vode.

Obavještenje

(08.12.2017.g.)
Vjerujemo da je većina korisnika uredno zaštitila mjerna mjesta nakon posljednjeg očitanja u ovoj godini u mjesecu oktobru.

Podsjećamo na to s obzirom da iz nadležnih institucija stižu upozorenja na novi talas niskih temperatura i nepovoljnih vremenskih prilika.

Također podsjećamo da su linije i sistem iza mjerila u nadležnosti korisnika pa je potrebno obratiti dodatnu pažnju jer usljed navedenih razloga može doći do pucanja stakla ili samog mjerila, smrzavanja vode u cijevima koje su nisu dovoljno zaštićene. 
Još jednom upozoravamo građane, korisnike naših usluga, da na vrijeme izvše kontrole i potrebne mjere zaštite. 
Za eventualne informacije možete nas kontaktirati putem telefona 55 79 50, lično u direkciji preduzeća, na broj dežure  55 55 12, 060 329 77 44 ili na e - mail vodokom@bih.net.ba.Servisna informacija

(29.11.2017.g.)
Zbog sanacije puknuća cijevi jutros su bez vode potoršači u zgradi P+4+M, dio naselja Varda, zgrada Elektro distribucije i obližnje benzinske pumpe. Prekid u snabdijevanju vodom trajat će do završetka sanacije, koja je od jutros u toku, a isto očekujemo u prijepodnevnim satima. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju.


Obavještenje

(22.11.2017.g.)
Obavještavamo korisnike u užem gradskom području da je rok za prijavu stanja na mjerilima do 25. u tekućem mjesecu.

Potrošnju u ovom mjesecu možete prijaviti do petka 24.novembra do 15 i 30, putem telefona 55 79 50 ili lično u obračunsku službu VODOKOM-a. Preporučujemo prijavu putem aplikacije na našoj web stranici vodokom.ba.

Također obavještavamo da ćemo sutra 23.novembra vršiti očitanje i kontrolu mjerila u zgradama zajedničkog stanovanja, odnosno stanovima.

Molimo da našim radnicima omogućite nesmetan pristup mjerilu.


Obavještenje

(22.11.2017.g.)
Obavještavamo građane, korisnike usluga na tzv. zelenoj i robnoj pijaci, kao i zakupce prostora na istim, da je subota 25. novembar ne radni dan, te da nijedna pijaca neće raditi.

Napominjemo da u subotu neće raditi ni blagajna preduzeća.

Termin za rad pijace omogućavamo u petak 24. novembra, kada će u redovnom terminu raditi i zelena i robna pijaca na istim lokacijama.


Servisna informacija

(17.11.2017.g.)
Zbog neophodnih radova na vodovodnoj mreži i zaustavljanja isporuke vode korisnici u vršnim dijelovima imat će smanjen dotok ili povremeni nestanak vode.

Ostali korisnici na gradskoj vodovodnoj mreži imat će neprekidno snabdijevanje.

Stabilizaciju očekujemo po završetku radova, odnosno u poslijepodnevnim satima. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju.

Obavještenje

Obavještavamo korisnike, kategorije pravna i fizička lica, kao vlasnike građevinskih objekata u I i II zoni gradskog građevinskog zemljišta, koji posjeduju individualna ložišta i kotlovnice u kojima se koristi ugalj kao energent da moraju imati poseban kontejner ili posudu za odlaganje otpada iz ložišta i kotlovnice, te zaključiti ugovor sa VODOKOM-om o njegovom odvozu. Ukoliko se procijeni da je moguće i opravdano više pravnih ili fizičkih lica mogu posjedovati zajednički kontejner ili posudu za odlaganje otpada iz individualnih ložišta i kotlovnica u kojima se koristi ugalj kao energent.

Napominjemo da je u cijeli proces, a shodno Odluci o komunalnom redu, uključena i komunalna inspekcija koja može rješenjem naložiti pravnom ili fizičkom licu zaključenje ugovora, kao i izreći novčane kazne u iznosu od 200 do 500 KM za fizička, a za pravno lice u iznosu od 500 do 1000 KM.

Pozivamo korisnike da se o ugovoru, cjenovniku i drugim pojedinostima informišu i obrate u direkciju preduzeća, tehnička i pravna služba, kancelarija broj 2 ili 9.


U ovim jesenjim danima prilika za orezivanje stabala. Izdvajamo (na fotografijama) radove u Ulici šehida. 

Servisna informacija

(09.11.2017.g.)
Zbog puknuća cijevi većeg profila i sanacije iste, korisnicima u Kraljevoj Sutjesci, tačnije do rudničkih prostorija u Haljinićima, biće obustavljena isporuka vode.

U toku je brza intervencija, a završetak sanacije očekujemo u kratkom roku, najduže dva sata.

Blagovremeno ćemo obavijestiti ukoliko bude potrebe za produžetkom radova.

Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju.Slika
OBAVIJEST koju ćete dobiti ukoliko nemate ugrađeno mjerilo, a stanujete u zgradama zajedničkog stanovanja. Ljetos smo pozivali i upozoravali da je neophodno ugraditi mjerilo ukoliko vam se obračunava paušal.
Ukoliko dobijete ovu obavijest javite se u Tehničku pripremu (kancelarija broj 2).
ANALIZE
(26.10.2017.g)
NAJNOVIJE ANALIZE, KAO I OBIČNO, U RUBRICI ANALIZE VODE.

OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo korisnike naših usluga u seoskim i prigradskim područjima da se od ove sedmice vrši posljednje očitanje mjerila u ovoj godini (kategorija fizička lica).

Kako je to već i ranije bila praksa, da se zbog vremenskih prilika posljednje očitanje vrši u oktobru, preporučujemo da nakon očitanja uredno zaštitite mjerila i šahtove.

Način obračuna je kao i ranijih sezona, akontativno, na osnovu prosječne potrošnje u mjesecu oktobru. Zbog toga je veoma važno da našim inkasantima omogućite nesmetan pristup mjerilu, a ukoliko ne budete prisutni ili je mjerilo nepristupačno (zaključano) u Vašem je interesu da javite stanje potrošnje do 25. oktobra kako bi se tokom zimskog perioda dužili po realnom prosjeku, i kako bi u martu, naredne godine, imali što manje „iznenađenja“ na računu.

Podsjećamo da se za sve informacije i intervencije možete obratiti u direkciju preduzeća, putem telefona 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.


Servisna informacija

(09.10.2017.g.)
Obavještavamo korisnike da će doći do obustave isporuke vode za Površinski kop, Vardu i korisnike koji žive u neposrednoj blizini sportske dvorane.

Na lokaciji kod dvorane radnici izvode neophodne radove na vodovodnoj mreži te će zbog toga korisnici u navedenim naseljima ostati bez vode i to u treminu od 15 i 30 do 17 sati. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju.

Poziv

(21.09.2017.g.)
Podsjećamo korisnike u užem gradskom području da je rok za prijavu stanja na mjerilima do 25. u tekućem mjesecu. Rok za korisnike u seoskim i prigradskim naseljima prikazan je na računu.

Prijava stanja na mjerilu garantuje korektan obračun. Ukoliko ne prijavite stanje ili našim radnicima onemogućite pristup mjerilu, nastaje stanje koje ne odgovara ni vama ni ovom preduzeću.  

 

Potrošnju u ovom mjesecu možete prijaviti do ponedjeljka do 15 i 30, putem telefona 55 79 50 ili lično u obračunsku službu VODOKOM-a. Preporučujemo prijavu putem aplikacije na našoj web stranici vodokom.ba.

 

Koristimo se ovom prilikom da se zahvalimo korisnicima koji već stanja prijavljuju putem e-maila, kao i pravnim licima koji su se odlučili da mjesečni račun dobijaju u elektronskoj formi.

Pravna lica koji se odluče da račun primaju putem elektronske pošte pozivamo da se obrate u direkciju preduzeća, kancelarija broj 8.

 

(18.09.2017.g.)
Objavljujemo najnovije analize ispitivanja vode sa područja naše općine.
Naručilac ispitivanja je Općina Kakanj, čiji su ovlašteni predstavnici uzorkovali sa dvije lokacije (vjerovatno namjenski na dva kraja grada, Rudarska ulica i Karaula).
Rezultate analize iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane proslijedili su i u J.P. "VODOKOM". Prema vrijednostima koje se vide na ovim nalazima (a radi se o "najvažnijoj" analizi, mikrobiološkoj) voda iz gradskog vodovoda je upotrebljiva za piće, te odgovara važećem Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
(13.09.2017.g.)
Struganje korova sa ploča i uklanjanje otpadnog materijala...
Korito rijeke Zgošće.
(12.09.2017.g.)
Najnovije analize, kao i obično, redovno objavljujemo na našoj stranici. Tako je i sa posljednjom pristiglom iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. 

Obavještenje

(08.09.2017.g.)
Obavještavamo korisnike u naseljima Donji Kakanj, Tičići, Karaula i Rošćevina da će u nedjelju 10.09.2017. godine, zbog neophodnih radova na vodovodnoj mreži, biti prekinuto vodosnabdijevanje i to u terminu od 09 do 15 sati.
Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju.

Servisna informacija

(07.09.2017.g.)
Zbog sanacije puknuća cijevi većeg profila korisnici u dolini Trstionice i u gradskom području, vršni dijelovi, imaće oslabljen pritisak.

Prema najavama iz tehničke Službe puknuće će  biti sanirano do kraja dana kada se očekuje i stabilizacija vodosnabdijevanja.

Preporučujemo da pogledate najnoviji broj redovnog Biltena Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, o statističkim podacima životnih namirnica, vodi, sanitaciji objekata i higijene usluživanja.

Obavijest

 

Slika
Obaviještavamo naše korisnike koji imaju ugrađene vodomjere u svojim stanovima da će se vršiti očitanja dana 25.08.2017. godine (PETAK) u terminu od 12:30 do 19:30.
Molimo korisnike da u pomenutom terminu budu prisutni u svojim stanovima kako bi se očitavanje blagovremeno završilo a tako i obračun za očitani period.

Unaprijed se zahvaljujemo našim korisnicima na saradnji.
Dodatne informacije mogu dobiti u odjelu tehničke pripreme JP Vodokom d.o.o. Kakanj

Obavještenje

(09.08.2017.g.)
Obavještavamo korisnike da je danas od 15 sati obezbijeđeno vodosnabdijevanje za korisnike u naselju Slijevnice.

Sutra ujutro ( 10.08.2017.g.) od sedam sati vodosnabdijevanje će biti obustavljeno, kada će ekipa J.P. „VODOKOM“  ponovo krenuti u akciju otkrivanja nelegalne potrošnje gradske vode. 


Informacija

(09.08.2017.g.)
U proteklih nekoliko dana završena je i druga faza rekonstrukcije filterskih postrojenja na vodozahvatu "Bukovica".
Rekonstrukcija podrazumijeva vađenje, pakovanje, odvoz stare filterske ispune te montažu i punjenje novim filterskim kvarcnim pijeskom i diznama. 
Radovi se izvode etapno kako se ne bi vršila obustava vodosnabdijevanja sa izvorišta "Bukovica".
Ispiranjem novih ispuna i puštanjem filtera u rad završena je druga, dok se treća, završna, faza rekonstrukcije filterskih postrojenja očekuje u narednom periodu, najduže do kraja ljeta. 

Obavještenje

(08.08.2017.g.)
Obavještavamo korisnike naselja Slijevnice da je svim korisnicima u ovom naselju obustavljeno vodosnabdijevanje, nakon što je ekipa za otkrivanje nelegalnih priključaka u prisustvu nadležnog općinskog inspektora ustanovila da kod svih korisnika Slijevnica  postoje nelegalni priključci, te da nelegalno koriste vodu iz gradskog vodovoda. 

Iz navedenih razloga odmah je obustavlejna isporuka vode koja neće biti puštena dok se korisnici iz Slijevnica, u što kraćem roku, ne jave u Tehničku pripremu ovog preduzeća.

Potrebno je ispoštovati sve obaveze koje proizilaze nakon pronalaska bespravnog priključka.

Posebno naglašavamo da je, zbog velikih vrućina, potrebno da se navedeni korisnici jave u što kraćem roku, jer voda neće biti puštena dok se ne jave svi korisnici iz  Slijevnica.


U vrelim ljetnim danima malo "osvježenja" za korito rijeke Zgošće. Naravno uz pomoć odgovarajuće mehanizacije i vrijednih radnika VODOKOM-a. 

Bukovica, Stog, Ilidža, Pitka voda isporučuju dovoljne količine pitke vode

Kolika je blagodat pristupa vodi svih stanovnika naše općine često se zanemaruje, ali dolazi do izražaja kada spomenemo npr. činjenicu da danas na Zemlji postoji 663 milijuna ljudi koji žive bez vode u blizini svojih kuća.

Stanovnici Kaknja ne spadaju u ovu statistiku, i do sada možemo biti zadovoljni raspoloživim količinama vode, posebno onih izvorišta kojima upravlja J.P. „VODOKOM“.

Trenutni vremenski uvjeti ne utiču bitnije na dotok vode i snabdijevanje potrošača, redukcije nisu uvedene za razliku od većeg broja drugih sredina u našoj zemlji.

U narednom periodu meteorolozi najavljuju još veće temperature, ekstremnije vremenske prilike, pa se koristimo ovom prilikom da apelujemo na korisnike da u ovim danima pokušaju reducirati ili racionalnije koristiti vodu. Upravo iz razloga da ne bi došlo do povećane potrošnje zbog kojih bi morali praviti eventualne redukcije.

Zahvaljujemo korisnicima na saradnji i pozivamo da zajedničkim snagama očuvamo naše vode, resurs koji nije neiscrpan.

KAKANJSKI DANI

Veliki izbor sadnica  cvijeća, drveća, ukrasnog žbunja, i još mnogo toga...
I ove godine vidimo se na manifestaciji "Kakanjski dani"!

Obavještenje

(26.07.2017.g.)
Obavještavamo korisnike u  gornjem dijelu grada da će zbog radova na sanaciji puknuća, kod zgrade M0, biti obustavljena isporuka vode do 15 i 30. Ukoliko se sanacija ne završi, radovi će biti nastavljeni sutra, o čemu ćemo naknadno obavijestiti.

Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju, te posdjećamo da se za detaljnije informacije obrate na broj telefona 55 79 50.

Servisna informacija

Podsjećamo korisnike u užem gradskom području, tačnije one koji su nastanjeni u zgradama zajedničkog stanovanja, da su dužni prijaviti stanje na mjerilima do sutra 25. jula do 15 i 30.
Stanje možete prijaviti na broj telefona 55 79 50, putem email-a vodokom@bih.net.ba ili lično u obračunu, kancelarija broj 6.
Također podsjećamo da najnoviju analizu vode možete pogledati u našoj rubrici Analize vode.

Obavještenje

Obavještavamo korisnike koji se snabdijevaju sa izvorišta kojima raspolaže i upravlja J.P. "VODOKOM" d.o.o. Kakanj da je voda higijenski i mikrobiološki ispravna i upotrebljiva za piće.
Voda iz gradskog vodovoda se obavezno redovno prerađuje i tretira, kao i analizira, kako u vlastitoj, tako i u laboratoriji Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.
Šta više, nadzor i pojačana prerada, u ljetnim mjesecima posebno su pojačani kako bi se izbjegle sve eventualne nepravilnosti u procesu proizvodnje.
Svaku pristiglu analizu iz Instituta redovno objavimo na našoj web stranici.
Koristimo se ovom prilikom i podsjećamo, da svaki građanin na vlastiti zahtjev može odnijeti uzorak vode na analizu u zenički Institut, ili dobiti informacije o anlizama vode iz kakanjskog vodovoda. Kontakt telefon je 032 448 001.

Za dodatna pitanja molimo obratite se na naš broj 55 79 50.

Servisna informacija

(14.07.2017.g)
Zbog sanacije puknuća cijevi trenutno su bez vode potrošači donjeg dijela užeg gradskog područja.

Sanacija će trajati najduže 2 sata, odnosno do 11 sati potrošači do Mosta mladih bi trebali imati uredno snabdijevanje vodom.

Zahvaljujemo na razumijevanju te podsjećamo da se za sve informacije možete obratiti na broj telefona
55 79 50.

OBAVJEŠTENJE

Poštovani korisnici, posebno oni koji žive u zgradama zajedničkog stanovanja, obavještavamo vas da ćemo u narednom periodu intenzivirati akciju ugradnje vodomjera u stanovima.

Nadamo se da će u što skorijem periodu korisnici koji se trenutno duže na osnovu paušalnog obračuna ugraditi vodomjer. Jer ukoliko ne ugrade mjerilo, tim korisnicima ćemo obračunavati svu potrošnju sa centralnog, srazmjerno broju stanova bez vodomjera.

Pozivamo korisnike koji do sada nisu ugradili vodomjere da ovaj poziv shvate krajnje ozbiljno, te da u što kraćem periodu, a najkasnije do 30.jula, ugrade mjerila.

O narednim aktivnostima bićete blagovremeno obaviješteni, a ukoliko trebate dodatne informacije molimo da pozovete tehničku službu 55 79 50 ili pošaljite e-mail vodokom@bih.net.ba.


Analiza vode

Pristigle su nove analize vode koje je J.P. "VODOKOM" poslalo u Institut za zdravlje i sigurnost hrane, koje u izvornom i originalnom dokumentu, kao i obično, možete pogledati u ANALIZE VODE.
Za više informacija stojimo na raspolaganju radnim danima u terminu od 07 do 15 i 30 sati putem telefona 55 79 50.
A informaciju više možete saznati i u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica putem telefona 448 001.

Servisna informacija 09.06.2017.g.

Zbog sanacije puknuća cijevi trenutno su bez vode potrošači u dijelu naselja Varda, koji se direktno snabdijevaju sa bazena „Greben“, te u ulici 4. juli.

Očekujemo da će sanacija biti izvršena u što kraćem roku, a stabilizaciju vodosnabdijevanja do 12 sati.


Slika 68
Slika
Podsjećamo da analize uzoraka vode pristigle iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica možete pogledati u rubrici Analize vode.
Slika
ČESTITKA

SRETAN 1. MAJ, MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA, ŽELIMO SVIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA POSEBNO GRAĐANIMA KAKNJA.
UPRAVA J.P. "VODOKOM" D.O.O. KAKANJ

Slika

OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo korisnike naših usluga da je 1. i 2. maj ne radni dan. Prikupljanje, odovz i deponovanje otpada vršit će se u užem gradskom području dok korisnike u prigradskim naseljima pozivamo da ne iznose vreće jer će se odvoz obaviti naknadno.
Na snazi će biti pasivna dežura koju u slučaju eventualnih puknuća na vodovodnoj ili kanalizacionoj mreži možete pozvati na broj 060 329 77 44.


Slika
ČESTITKA 

"Povodom rođendana našeg radija u svoje ime, Uprave i uposlenih u J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj upućujem Vam najiskrenije čestitke.

Iz nekadašnjeg volonterskog i patriotskog osjećaja  i obaveze prema gradu i domovini izrasli ste u respektabilnu medijsku kuću na čemu Vam iskreno čestitamo, te i u budućnosti želimo i podržavamo objektivan i nezavisan rad što ste do sad nebrojeno puta i pokazali.
Dragi prijatelji, uposlenici Radija Kakanj čestitamo Vam rođendan".

Direktor J.P. "VODOKOM" d.o.o. Kakanj
mr.sci. Sead Imamović


Poziv

(24.04.2017.g.)
Podsjećamo korisnike, u užem gradskom području odnosno u zgradama zajedničkog stanovanja, da stanje na mjerilu trebaju prijaviti do 25 –tog u mjesecu.

Korisnici koji ne žive u zgradama stanje mogu prijaviti u skladu sa datumom obračuna prikazanog na računu.

Prijava se može izvršiti putem telefona 55 79 50, lično u obračunskoj, a korisnicima interneta omogućili smo i direktnu prijavu na  www.vodokom.com.ba.


Servisna informacija

(20.04.2017.g.)
Ekipe VODOKOM-a i protekle noći imale su pasivnu dežuru, dok je u ranim jutarnjim satima angažovana mehanizacija prema Ponijerima, s obzirom da se na tom području bilježe intenzivnije sniježne padavine i potrebna je hitna intervencija na pomenutoj saobraćajnici.

Intervencija na ostalim saobraćajnicama nije bilo, iako su radnici raspoređeni u slučaju većih padavina.

Što se tiče vodosnabdijevanja glavno izvorište „Bukovica“ trenutno isporučuje dovoljne količine vode te se vodosnabdijevanje odvija bez problema.

Za sve prijave možete pozvati dežuru na broj 55 55 12 ili 060 329 77 44.

Poziv

Na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u svim prvostepenim i drugostepenim sudovima u BiH organizuje se provođenje aktivnosti „Sedmice sudske nagodbe“.

Cilj organizovanja „Sedmice sudske nagodbe“ je rješavanje što je moguće većeg broja predmeta mirnim putem, skraćenim postupkom, a koji je ekonomičniji i brži za stranke.

Tim povodom J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj poziva sve korisnike protiv kojih je pokrenut sudski postupak, zainteresovane da se sudski spor riješi brže, ekonomičnije i mirnim putem,  da se jave u Pravnu službu VODOKOM-a (kancelarija broj 9).

Period implementacije aktivnosti je od 17. do 28. aprila.


U hotelu „Zenica“ u organizaciji Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica održan seminar na temu „Voda i otpadne vode – Savremeni trendovi upravljanja otpadnim vodama“.

Poziv je bio upućen svim predstavnicima javnih preduzeća, institucija, kako općinskih tako i kantonalnih. Seminaru su  prisustvovali i predstavnici J.P.“VODOKOM“ d.o.o. Kakanj.

O aktuelnim temama Međunarodni dan voda 2017, savremeni trendovi u upravljanju otpadnim vodama, trendovi u opskrbi vodom za piće na području ZDK, laboratorij za otpadne vode – u svjetlu približavanja EU integracijama govorili su dr. Jasmina Cepić kantonalni Zavod za javno zdravstvo Bihać te predstavnici Instituta prof.dr. Samjil Durmišević, dr. Nermin Rondić, dr.sc. Amir Ibrahimagić.

U okviru navedenog posebno je istaknuto da smanjenje potrošnje vode dugoročno je strateško opredjeljenje u konceptu održivog upravljanja vodnim resursima. Drugo strateško opredjeljenje jesu najbolje raspoložive tehnike za pročišćavanje otpadnih voda.

U svom obraćanju, savjetovanju i preporukama prof.dr. Durmišević je istakao da je prirodnih resursa, ne samo vode već i šuma, poljoprivrednog zemljišta i dr., sve manje, te je zato od neprocjenjive važnosti pronalazak racionalnog korištenja navedenih resursa.

„Postoje alternative. Kanalizacione vode nisu štetne vode, već neprocjenjiv resurs“ ističe prof. dr. Durmišević.

Seminar „Savremeni trendovi upravljanja otpadnim vodama“ Institut za zdravlje i sigurnost hrane organizovao je povodom 22. marta Svjetskog dana voda.

U organizaciji Općine Kakanj i Javnog preduzeća Vodokom d.o.o. Kakanj jučer je u VIP sali Općine Kakanj održan Okrugli sto o temi „Stanje i perspektive upravljanja otpadom u Kaknju“.

(Foto/izvještaj: Edis Škulj, Radio Kakanj, Kakanjlive.com)

Okruglom stolu su pored predstavnika Općine Kakanj i JP Vodokom prisustvovali i predstavnici ostalih Javnih preduzeća, kao i predstavnici kakanjske TE i TC Kakanj kao i predstavnici NVO

Nakon uvodne riječi i pozdrava općinskog načelnika Nermina Mandre direktor JP ''Vodokom''  d.o.o Kakanj, Sead Imamović je prezentovao trenutno stanje u oblasti upravljanja komunalnim otpadom na području općine Kakanj. Direktor kakanjskog Vodokoma je istakao da se trenutno u Kaknju otpad prikuplja od 8.408 domaćinstava, odnosno od ukupno 25.728 građana Kaknja iz 29 mjesnih zajednica. U prosjeku se godišnje u Kaknju deopunuje oko 24.000 metara kubnih otpada ili probližno oko 10 hiljada tona otpada, odnosno 1.28 kilograma po stanovniku svaki dan.

Na okruglom stolu bilo je riječi o stanju upravljanja otpadom u velikim privrednim subjektima na području općine Kakanj, a svoja iskustva prenijeli su predstavnici kakanjske Tvornice cementa, Almir Bajtarević, stručni saradnik za ISO standarde i zaštitu okoline TC Kakanj i Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja.

Direktor sektora za razvoj u firmi ''Enova'' Sarajevo, Mahir Hadžiabdić je potom održao izlaganje o mogućim rješenjima za unaprijeđenje stanja u oblasti upravljanja otpadom na području općine Kakanj. Ujedno gospodin Hadžiabdić je imao ulogu i moderatora ovog okruglog stola.

 ''Kakanjska Cementra koristi alternativna goriva i ima dobre prdispozicije da koristi goriva dobivena iz komunalnog otpada i ne vidim razlog zašto Općina Kakanj i javno komunalno preduzeće ne bi išli u tom pravcu da komunalni otpad selektiraju, da ga prerađuju i dovode na nivo korištenja za kakanjsku Cementaru koja joj je najbliža a preostali neiskoristivi dio otpada odlažu na regionalnu deponiju Mošćanica'', rekao je mr.sc. Mahir Hadžiabdić.

 

Općinski načelnik Nermin Mandra: Želimo jak i sposoban Vodokom, jer ako berlinska Alba može doći u Zenicu da radi, onda može i kakanjski Vodokom da se ''širi'' i na druge Općine

Općinski načelnik Nermin Mandra je u svom izlaganju istakao kako je za rješavanje ovog problema potrebna uključenost šire zajednice:

 ''Ovaj okrugli sto smo sazvali da odredimo pravce djelovanja i putokaze na koji način zatvoriti postojeću deponiju za koju smo izradili i glavni projekat. Kako u budućnosti zbrinjavati otpad i od najudaljenijih kuća u Kaknju, a isto tako i otpad iz naših fabrika. Radi se o jednom vrlo kompleksnom problemu za čije rješenje je potrebna uključenost šire zajednice kroz strategije koje jesu donešene, ali onda i jedna fleksibilnost koja mora na tom putu da postoji. Mi smo na tom putu napravili nešto ali je to daleko od onog očekivanog kako treba da bude. Zato smo se danas okupili da sami sebi zadamo zadaće i da se potjeramo u pravcu rješavanja tih problema. Mnoge su prepreke od naših loših navika, od loših navika građana, do nepostojanja adekvatnih tehnologija fabrika koje će zbrinjavati otpad. Ne treba dopustiti da onaj čovjek što je daleko od grada baca otpad u prirodu nego mu omogućiti da taj otpad doveze na mjesto gdje će se od njega iskoristiti sve ono što je moguće, a ono što nije moguće koristiti da vozimo na regionalnu deponiju. '' – rekao je općinski načelnik Nermin Mandra te dodao:

 ''Mi ne vozimo otpad na regionalnu deponiju Mošćanica iz više razloga. Regionalna deponija traži mimo svih tržišnih i privrednih principa između dvije kompanije JP ''Vodokom'' i JP ''Mošćanica'' da zaključi ugovor i definiše međusobne odnose i to je sasvim prirodno, a ako je potrebna garancija onda Mošćanica mora tražiti garanciju banke kakanjskog Vodokoma, a ne garanciju Općine Kakanj. Općina Kakanj nema pravo niti smije potpisati takvu vrstu garancije ako Vodokom ne izvrši uplatu da skida s budžeta Općine jer postoji način kako to naplatiti, da li će im zaplijeniti kamion, mašine, tužiti ih ili blokirati račun, postoji tu više načina. Vjerujte niko neće sa strane doći da riješi naše probleme u gradu, posebno ove higijenske. Želimo jak i  sposoban Vodokom koji će se sutra širiti i na druge Općine, jer ako je iz Berlina Alba mogla doći u Zenicu da radi, a da se zenički Komrad praktično ugasi mi to sebi ne smijemo dozvoliti. Moramo uozbiljiti stvari u našim preduzećima, moraju funkcionisati tržišno i mora se znati red u takvim firmama kao da su privatne i na tome ćemo raditi u narednom periodu kako bi uspjeli.''

Dakle kada sumiramo cilj okruglog stola bio je definirati putokaze kako zatvoriti i sanirati kakanjsku gradsku deponiju koja nema perspektivu, kako u proces adekvatnog zbrinjavanja otpada uključiti širu zajednicu i kako dodatno proširiti obim organiziranog otpada, te kako i gdje izgraditi Centar za upravljanje otpadom kako bi se iskoristio cjelokupan otpad koji se može reciklirati, što znači da bi se na regionalnoj deponiji odlagao samo otpad koji nije iskoristiv čime bi se umanjili inače visoki troškovi odvoza i odlaganja otpad. Direktor JP ''Vodokom'' d.o.o. Kakanj Sead Imamović je rekao kako kompanija kojom on upravlja upravo ide u tom smjeru:

Direktor JP Vodokom d.o.o. Kakanj Sead Imamović: Cilj je zatvoriti deponiju koju imamo

''Cilj je jasan, da imamo čist grad i da zatvorimo deponiju koju imamo. Potom slijedi odvoz neiskoristivog dijela otpada na regionalnun deponiju Mošćanica, a u međuvremenu treba da ojačamo u smislu povećanja mogućnosti za recikliranje iskoristivog otpada i upravo smo u toj fazi. Formirana je otkupna stanica, nabavljena određena oprema koja će omogućiti recikliranje, iskorištavanje i smanjivanje komunalnog otpada koji treba da se transportuje na regionalnu deponiju Mošćanica.''

 Na kraju trosatnog izlaganja i diskusije učesnici okruglog stola su donijeli i tri zaključka:

 -       Općina Kakanj je spremna da implementira Federalnu Strategiju upravljanja odpadom

-       Općina Kakanj ima spremnu projektnu dokumentaciju da krene u proces sanacije deponije i izgradnje sadržaja od kojih će moći da selekcionira otpad i proizvodi alternativna goriva

-       Općina Kakanj je spremna da uđe u proces javnog ili privatnog vlasništva u ovom segmentu, a sigurno je da će biti investitora koji će biti zainteresovani za ovu vrstu ulaganja kako bi ulaganjem ostvarili i svoja određena prava.

 

Slika
ČESTITKA 

Kolika je blagodat pristupa vodi svih stanovnika naše općine često se zanemaruje, ali dolazi do izražaja kada spomenemo npr. činjenicu da danas postoji 663 milijuna ljudi koji žive bez vode u blizini svojih kuća.

Voda je sastavni dio života. I to ne samo da ugasi žeđ ili zaštiti zdravlje, nego je i od vitalnog značaja za stvaranje novih radnih mjesta u gospodarstvu, socijalnom i ljudskom razvoju.

Ovogodišnji Svjetski dan voda „OTPADNA VODA“ u svijetu se koristi da se skrene pažnja na neiskorištenost otpadnih voda te na razne načine iskoristivosti. otpadnih voda kao održiv izvor vode, energije i ostalih obnovljivih materijala.

Kriza s vodom u svijetu je svakim danom sve izraženija. U to ime pozivamo vas da zajedno nalazimo rješenja i aktivnosti na očuvanju vodnih resursa koje imamo.

Pametno koristite vodu i što manje korištenje hemikalija koje odlaze u kanalizaciju, bolje za nas, a posebno generacije koje dolaze.

Čestitamo vam Svjetski dan voda.

Slika 66

„Stanje i perspektive upravljanja otpadom u Kaknju“ naziv je okruglog stola koji organizuje Općina Kakanj u saradnji sa J.P. „VODOKOM“.

Predviđeno je izlaganje o mogućim rješenjima za unapređenje stanja u oblasti upravljanja otpadom na području općine (ENOVA d.o.o. Sarajevo), informacija o stanju upravljanja otpadom u velikim privrednim subjektima na području Kaknja (predstavnici privrednih subjekata) te prezentacija predstavnika VODOKOM-a na temu „Trenutno stanje u oblasti upravljanja komunalnim otpadom na području općine Kakanj“.

Planirana je i zajednička diskusija s ciljem nalaženja najboljih rješenja u oblasti upravljanja otpadom na području naše općine.


Obavještenje

Obavještavamo korisnike naših usluga iz kategorije pravna lica da je na snagu stupila Odluka o izmejnama i dopunama Odluke o visini cijena komunalnih usluga J.P. „VODOKOM“ prema kojoj se usluga o prikupljanju, odvozu i deponovanju otpada obračunava po novoj cijeni, a koju je usvojilo OV.

Osnova novog obračuna usluge je površina objekta u kojem pravno lice obavlja registrovanu djelatnost, te je u skladu s tim potrebno u obračunsku službu prijaviti, donijeti dokaz o kvadraturi korištenog prostora. To možete učiniti najkasnije do ponedjeljka 20. marta.

Ukoliko pravno lice ne dostavi neophodne podatke, zaduženje ćemo izvršiti prema vlastitoj procjeni ovog mjeseca, što svakako povlači posljedice koje ne idu u korist ni korisniku ni ovom preduzeću.

Za detaljinije informacije molimo da se obratite u obračunsku službu ili na broj telefona 55 79 50.

Servisna informacija

Obavještavamo korisnike u seoskim i prigradskim naseljima da je počelo očitanje vodomjera u ovoj sezoni.

S obzirom da se tokom zime ne vrši očitanje vodomjera u pomenutim područjima, podsjećamo korisnike da je potrebno omogućiti nesmetan pristup mjerilu odnosno očistiti šahtove od zimske zaštite kako bi se, nakon kontrole i očitanja stanja, od ovog mjeseca vršio obračun po stvarnoj potrošnji.

Sve dodatne informacije možete dobiti u tehničkoj službi, na broj telefona 55 79 50 ili putem e-mail-a vodokom@bih.net.ba.

Analize vode

Ukoliko želite pogledati najnoviju, kao i ranije analize vode,kliknite na stranici ANALIZE VODE. Za dodatne informacije obratite se na broj telefona 55 79 50, ili 032 44 80 01 Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

POZIV

U okviru redovne kvartalne kontrole vodomjera danas se vrši očitanje i kontrola vodomjera u stanovima.

Pozivamo korisnike koji žive u stambenim zgradama da omoguće nesmetan pristup mjerilima.

Ukoliko u trenutku dolaska inkasanta  ne budete prisutni, molimo da stanje na vašem vodomjeru prijavite u obračunsku službu do petka 24. februara.

Prijava se može izvršiti putem telefona 55 79 50, lično u obračunskoj, a korisnicima interneta omogućili smo i direktnu prijavu na  www.vodokom.com.ba.


PODSJEĆAMO DA NAJNOVIJE, KAO I RANIJE, ANALIZE VODE VODE MOŽETE POGLEDATI U RUBRICI ANALIZE VODE.
UKOLIKO TREBATE DODATNE INFORMACIJE POZOVITE NAŠU CENTRALU 55 79 50 ILI INSTITUT ZA ZDRAVLJE I SIGURNOST HRANE ZENICA 032/44 80 01.

Slika
OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo vlasnike i zakupce poslovnih prostora da ćemo u ponedjeljak 30. januara vršiti kontrolu i očitanje vodomjera koji se nalaze u unutrašnjosti poslovnog objekta/prostora.

Kontrolu vodomjera u šahtovima trenutno obavljamo po potrebi, u skladu s mogućnostima s obzirom na vremenske prilike, i ukoliko ste zaštitili vodomjer dobro je da tako i ostane do proljeća.

Pozivamo vlasnike da nam u ponedjeljak omoguće pristup mjerilima u prostorima, bez obzira bili oni u funkciji ili ne.

Uvažavamo činjenicu da možda nećete biti u mogućnosti omogućiti pristup, ali svakako trebate onda lično javiti stanje na 55 79 50 ili e-mail vodokom@bih.net.ba sa 31. januarom.

U suprotnom biće vam prikazana i obračunata akontacija koja u konačnici ne ide u prilog nijednoj strani.

Poziv

Podsjećamo korisnike, u užem gradskom području odnosno u zgradama zajedničkog stanovanja, da stanje na mjerilu trebaju prijaviti do 25 –tog u mjesecu.

Prijava se može izvršiti putem telefona 55 79 50, lično u obračunskoj, a korisnicima interneta omogućili smo i direktnu prijavu na  www.vodokom.com.ba.

 

Servisna informacija

(17.01.2017.g.)
Nove sniježne padavine tokom noći i jutarnjih sati iziskuju i nove intervencije na svim putnim pravcima koje po ranijem ugovoru sa Zavodom za izgradnju i planiranje Općine Kakanj održava J.P. "VODOKOM".
Mehanizacija i radnici raspoređeni su po prioritetima te čišćenje, razgrtanje i neophodno posipanje odvijaju se bez većih problema. 
Putni pravci, uključujući i onaj za Ponijere, su prohodni, saobraćaj se odvija usporeno i u skladu sa zimskim uvjetima, što u ovo doba godine nije iznenađenje.
Vodosnabdijevanje, na svu sreću i napore radnika VODOKOM-a, je uredno. Sva četiri izvorišta rade gotovo punim kapacitetom, uspijeva se održati sistem u funkciji, mada i dalje pristižu prijave korisnika koji imaju puknuća, pucanja i havarije na kućnim instalacijama.
Prikupljanje i odvoz otpada odvija se otežano, s obzirom na raspoloživost mehanizacije.
Apelujemo na sve korisnike u seoskim područjima da, dok traju ove vremenske prilike, vreće sa smećem odlažu na lokacijama u centru sela, uz glavne ceste, jer trenutno kamion ne može doći do svakog zaseoka.
U nekim područjima korisnici su se već organizovali pa apelujemo i na ostale da učine isto, ponavljamo, dok traju uslovi kada kamion ne može doći do svakog zaseoka.
Zahvaljujemo korisnicima na dosadašnjem razumijevanju i dobroj saradnji, te podsjećamo da sve prijave mogu uputiti na broj direkcije 55 79 50, ili u dežure 55 55 12 , 060 329 77 44 te e-mail vodokom@bih.net.ba.
CENTAR PONIJERA DANAS U PODNE 14.01.2017.G.

Informacija

(12.01.2017.g)

Na vodozahvatu „Bukovica“ još uvijek je na snazi vanredni režim održavanja instalacija i postrojenja, a na čemu se radi 24 sata kako bi korisnici imali nesmetanu isporuku vode.

Vodovodni sistem funkcioniše bez većih zastoja. Izdvajamo Alagiće, Bećirhodžiće  i naselje Brus gdje je usljed kvara na pumpama obustavljena isporuka vode. U Alagićima su korisnici već dobili vodu, a na Brusu i Bećirhodžićima stabilizacija se očekuje najduže do kraja dana.

Na desetine je prijava u Službi tehničke pripreme gdje građani prijavljuju kvarove na kućnim i instalacijama u blizini objekata, a što je pokazatelj, uprkos našim brojnim apelima, da neki korisnici nisu dovoljno obratili pažnju i zaštitili iste.

Bez obzira što su instalacije „iza“ vodomjera u nadležnosti korisnika, stojimo na raspolaganju za sve savjete, upute pa i intervencije ukoliko smo u mogućnosti.

Za sve prijave pozovite 55 79 50, 55 55 12 , 060 329 77 44 ili pošaljite e-mail vodokom@bih.net.ba.

Informacija

(09.01.2016.g.)

U ternutnim vremenskim prilikama svjedoci smo da mnogi građani u okruženju pa i šire ostaju bez vode što u našem gradu nije slučaj. Naime, u proteklih 48 sati dežurna ekipa radnika u J.P. „VODOKOM“ uspjela je održati u funkciji vodozahvat „Bukovica“, tako da i ovoga jutra uredno vodosnabdijevanje imaju svi korisnici gradskog vodovoda.

I pored redovnog funkcionisanja sistema jučer su zabilježeni sporadični slučajevi u užem gradskom području gdje je zabilježeno pucanje vodovodnih cijevi S2, P+4+M, 7.muslimanske. Ekipe „VODOKOM-a“ su intervenisale što će po prijavama učiniti i danas.

Podsjećamo, prije nekoliko dana povećan je broj radnika u dežuri, kako u vodovodu tako i u zimskom održavanju saobraćajnica, koje su i ovoga jutra prohodne.

Po nalogu Zavoda za izgradnju i planiranje Općine Kakanj nastavlja se sa aktivnostima čišćenja, posipanja saobraćajnica u gradskim i prigradskim područjima.

Istovremeno vrši se i ručno čišćenje.

 

Za sve prijave pozovite 55 79 50, 55 55 12 , 060 329 77 44 ili pošaljite e-mail vodokom@bih.net.ba.

Informacija

Pored mehanizacije koja je raspoređena, po prioritetu na saobraćajnicama, angažovan je i dodatni broj radnika na ručnom razgrtanju i čišćenju trotoara i drugih javnih površina.

Saradnja sa građanima je zadovoljavajuća, ali koristimo se ovom prilikom i podsjećamo privredne subjekte i vlasnike privatnih preduzeća na član 131. Odluke o komunalnom redu: „Za uklanjanje snijega i leda sa trotoara uz zgrade, odgovorni su vlasnici zgrada, odnosno vlasnici ili korisnici stanova i poslovnih prostorija u zgradi. Izuzetno, za uklanjanje snijega i leda sa trotoara ispred uličnih lokala odgovorni su vlasnici i korisnici lokala.

Za uklanjanje snijega i leda sa pločnika uz kioske i pokretne uređaje, odgovorni su vlasnici odnosno korisnici kioska i pokretnih uređaja“.

Ekipe VODOKOM-a na dežuri su 24 sata i tokom predstojećeg vikenda, kako u Službi zimskog održavanja saobraćajnica tako i Odjeljenju vodovoda, gdje su uvedene dodatne smjene. Glavno izvorište „Bukovica“ trenutno isporučuje dovoljne količine vode te se vodosnabdijevanje odvija bez problema.

Za sve prijave možete pozvati dežuru na broj 55 55 12 ili 060 329 77 44.

 

ČARŠIJA JUTROS 06.01.2016.G.
Slika
(06.01.2017.g.)
Servisna informacija

Tokom noći i ranih jutarnjih sati sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i razgrće snijeg te vrši neophodno posipanje po saobraćajnicama koje po nalogu Zavoda za izgradnju i planiranje Općine Kakanj održava J.P. „VODOKOM“.

Trenutno je prohodna većina puteva, a u J.P. „VODOKOM“ dodatno se angažuje veći broj radnika na ručnom razgrtanju i čišćenju, na stepeništima, prilazima, pješačkim prelazima i sl.

Jedan namjenski kamion je trenutno i na Vrhevlju gdje je u toku čišćenje i puta za izletište Ponijeri.

Ovoga jutra ističemo i korektnu saradnju sa građanima koji nam šalju svoje prijave i sugestije, koji sarađuju s našim radnicima na terenu, te im se ovim putem zahvaljujemo, a ujedno i ostale pozivamo na strpljenje, sigurno neće ostati ni jedna ulica „zaboravljena“, mehanizacija mora proći, a ukoliko imate dodatnih prijava nazovite na 55 97 50 ili pošaljite e-mail vodokom@bih.net.ba.

Servisna informacija

(05.01.2016.g.)

Nakon novih sniježnih padavina ekipe J.P.“VODOKOM“, po nalogu Zavoda za izgradnju i planiranje Općine Kakanj, tokom noći izvršile su razgrtanje i neophodno posipanje na saobraćajnicama kako gradskim i prigradskim, tako i prema Ponijerima.

Jutros je započeto i ručno razgrtanje i uklanjanje leda na trotoarima, stepeništima, pješačkim prelazima i sl.

Podsjećamo na snazi je aktivna dežura, a za sve informacije i prijave obratite se na broj telefona 55 79 50, 55 55 12 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.


Slika

Tokom proteklog vikenda i novogodišnjeg praznika zabilježeno je nekoliko oštećenja mjerila, tačnije pucanja usljed izloženosti niskim temperaturama i neadekvatnoj zaštiti.

Tim povodom, s obzirom da meteorolozi najavljulju nove talase niskih temperatura, pozivamo građane čija su mjerila u šahtovima, da izvrše provjeru  ili eventualno dodatno zaštite vodomjere.

To svakako ne znači bacanje u šaht „svega i svačega“. Najbolja zaštita je adekvatan poklopac te utopljavanje mjerila stiroporom.

Nije na odmet još danas provejriti instalacije, posebno vanjske, šahtove, mjerila, jer će se tako sigurno broj oštećenja i pucanja smanjiti na minimalan.

Ukoliko imate dodatna pitanja, ili vam se već desilo puknuće, molimo nazovite 55 79 50 pišite na e-amil vodokom@bih.net.ba.

 

ČESTITKA

SRETNU I USPJEŠNU NOVU GODINU, PUNO ZDRAVLJA, SREĆE I USPJEHA, SVIM KAKANJCIMA I KAKANJKAMA ŽELE UPRAVA I UPOSLENICI J.P. "VODOKOM" D.O.O. KAKANJ.
Slika 65

Obavještenje

Obavještavamo korisnike naših usluga, građane Kaknja, da će tokom novogodišnjeg praznika na snazi biti aktivna dežura u Odjeljenjima vodovoda i zimskog održavanja saobraćajnica.

U slučaju puknuća vodovodnih ili kanalizacionih cijevi pozovite dežuru na broj 060 329 77 44.

Putni pravci koje po nalogu Zavoda za izgradnju i planiranje Općine Kakanj održava VODOKOM trenutno su prohodni, a aktivna dežura na snazi je i tokom predstojećih neradnih dana, te će intervenisati po potrebi i stanju na terenu.

U slučaju eventualnih prijava nazovite 55 55 12.

Blagajna J.P. „VODOKOM“ u subotu 31. decembra radit će u redovnom radnom terminu od 08 do 13 sati.
U subotu 31.decembra radit će i zelena i robna pijaca u redovnim terminima, kao i Odjeljenje za odvoz otpada koje će u subotu, nedjelju i ponedjeljak voziti otpad  samo iz gradskog područja, dok će redovan raspored za ostala područja ponovo važiti od utorka 03. januara. Stoga molimo korisnike da u subotu i ponedjeljak ne iznose vreće.

Pozivamo građane da nam svoje prijave, prijedloge ili fotografije upute na e-mail vodokom@bih.net.ba .

Servisna informacija

(29.12.2016.g.)
Radnici Službe zimskog održavanja saobraćajnica tokom protekle noći i dana raspoloživom mehanizacijom razgrću snijeg i vrše neophodno posipanje, po već ranije utvrđenom rasporedu prioriteta.
U ovisnosti od vremenskih prilika i stanja na saobraćajnicama biće angažovan i dodatni broj radnika.
Trenutno su saobraćajnice u užem gradskom području i prigradskim naseljima prohodne, kao i put do Ponijera.
U narednim satima na snazi je tzv. aktivna dežura (24 h), pa će se i tokom naredne noći pratiti stanje na terenu te pravovremeno reagovati.
Ukoliko imate pitanja ili trebate dodatne informacije pozovite 55 79 50, 55 55 12 ili pišite na e - mail vodokom@bih.net.ba.

APEL

U proteklom periodu nekoliko puta smo upućivali apel vozačima da svoja vozila ne parkiraju u neposrednoj blizini kontejnera, s obzirom da se prilikom pražnjenja i servisiranja ekipama VODOKOM-a, pa i samim građanima, time stvaraju nepotrebni problemi. Posebno otežano pražnjenje i konstantno ometanje od strane nesavjesnih vozača prisutno je na lokacijama Stare jame, Biroa za zapošljavanje, kod Merhameta i pored ušća Zgošće u blizini centra.

Ponovo upućujemo apel: vozači molimo ne parkirajte u neposrednoj blizini podzemnih kontejnera.
Apelujemo i na nadležne općinske službe koje sigurno neće dozvoliti nastavak ovakvog ponašanja neodgovornih pojedinaca.

Nastavak saradnje sa učenicima Mješovite srednje škole u Kaknju

Učenici Mješovite srednje škole u Kaknju, poput drugih kakanjskih osnovaca i srednjoškolaca, u školskim prostorijama imaju zelena ostrva odnosno namjenske posude u kojima selektuju otpad, koji na daljnju upotrebu odvozi J.P. "VODOKOM". 
Dosadašnja saradnja je na zadovoljavajućem nivou. Tu nismo stali, naprotiv.
Učenici 4. razreda rudarsko-geološkog usmjerenja sa profesoricama Azrom Merdić i Merisom Talić J.P. "VODOKOM" izradili su prelijepu maketu fontane, koja od prošle sedmice krasi prostorije direkcije "VODOKOM-a". Na ovakvu gestu se ne ostaje dužan, pa će za zajedničke učeničke potrebe (ekskurzije, izlete, i sl.) razredu, odnosno školi, biti uplaćena određena suma novca.
Čestitamo profesoricama, posebno učenicima na uloženom trudu i dobrim idejama, a saradnju svakako nastavljamo i u budućnosti.

 

(20.12.2016.g.)
NAJNOVIJE ANALIZE POGLEDAJTE U RUBRICI ANALIZE VODE.
DODATNE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI NA BROJ TELEFONA 55 79 50, ILI 032 44 80 01 INSITUT ZA ZDRAVLJE I SIGURNOST HRANE ZENICA.

ZABRANA PRODAJE NA ZELENOJ I ROBNOJ PIJACI

(15.12.2016.g.)
Obavještavamo građane, korisnike, trgovce da je od strane Kantonalne tržišne inspekcije, a na osnovu  Zakona o unutrašnjoj trgovini („Sl. novine FBiH“, br. 40/10), izdata zabrana za prodaju na lokaciji zelene i robne  pijace i to za: trgovce mlijekom i mliječnim prerađevinama (moraju imati rashladne vitrine), te trgovcima novom robom (odjeća, obuća, satovi galanterija i slično) na robnoj pijaci (moraju imati prikladne boksove i potrebnu dokumentaciju izdatu od općinskih nadležnih službi).

Već narednu subotu nećemo biti u mogućnosti izdati u zakup mjesto na pijaci bez navedenog inventara i potrebne dokumentacije.

Trgovci koji pružaju usluge na malo na robnoj pijaci, a prodaju neprehrambene korištene proizvode (polovnu robu), mogu izlagati i vršiti promet  kao i do sada.

Molimo korisnike, trgovce, da ovu informaciju i obavještenje shvate krajnje ozbiljno, jer kao što im je i poznato, tržišna inspekcija je već u nekoliko navrata intervenisala, te da se u narednim danima pokušaju uskladiti, pronaći adekvatna rješenja, u vezi čega im i mi stojimo na raspolaganju.

Servisna informacija

(13.12.2016.g.)
Tokom noći zbog jače poledice na cestama je intervenisala  Služba zimskog održavanja „VODOKOM-a, a po nalogu Zavoda za izgradnju i planiranje Općine Kakanj.

Izvršeno je neophodno posipanje u gradskom području kao i na putnom pravcu prema Ponijerima.

Iako su jutros uvjeti na putevima dosta povoljniji uz niže temperature savjetujemo: vozači oprez i poštujte saobaćajnu signalizaciju.

U toku rekonstrukcija filterskih postrojenja na vodozahvatu "Bukovica"

S obziorm da u narednom zimskom periodu slijede vremenske prilike poput kiše ili snijega, a koje svakako utiču na stanje na našem najvećem vodozahvatu Bukovica, Uprava J.P. „VODOKOM“ odlučila je da određena sredstva obezbijedi za rekonstrukciju filterskih postrojenja.

Jučer i danas vršeni su radovi na vađenju, pakovanju, odvozu stare filterske ispune te montaža i punjenje filtera novim filterskim kvarcnim pijeskom i diznama.

Tokom sutrašnjeg dana planirano je ispiranje novih ispuna i puštanje filtera u rad.

U narednom periodu biće izvršena rekonstrukcija i preostala dva filterska postrojenja, a razlog etapnom izvođenju radova je kontinuirano i nesmetano vodosnabdijevanje korisnika sa izvorišta „Bukovica“.

Servisna informacija

Jutros se ( 29.11.2016.g.) bilježe intenzivnije sniježne padavine na području općine tako da su u Službi zimskog održavanja puteva trenutno u pripravnosti. Nije bilo većih  intervencija, s obzirom da visina sniježnog pokrivača nije zabrinjavajuća, ali su ekipe izvršile posipanje na mostovima i drugim sličnim lokacijama u gradskom području, po nalogu Zavoda za planiraje i izgradnju Općine Kakanj.

U ranim jutarnjim satima izvršen je obilazak saobraćajnice prema Ponijerima, koja je prohodna i gdje je prema informacijama sa terena visina sniježnog prekrivača  oko 10 cm.

Pozivamo građane da nam svoje prijave, prijedloge ili fotografije upute na e-mail vodokom@bih.net.ba ili nas pozovite na broj 55 79 50.

Obavještenje

Poštovani korisnici, obavještavamo vas da će se u petak, subotu i nedelju ( 25.,26. i 27. novembar) odvoz otpada vršiti samo u užem gradskom području, i to u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima.
Od ponedjeljka na snazi je redovan raspored odvoza otpada.

Servisna informacija

Poštovani korisnici, u užem gradskom području odnosno u zgradama zajedničkog stanovanja, podsjećamo da je potrebno prijaviti stanje na mjerilu do 25. u mjesecu.

Ovaj mjesec, s obzirom da je 25. neradni dan, stanje možete prijaviti do četvrtka do 15 i 30 putem telefona 55 79 50 ili lično u obračunskoj, a korisnicima interneta omogućili smo i direktnu prijavu na  www.vodokom.ba.

U četvrtak 24. novembra inkasanti će vršiti redovnu kvartalnu kontrolu vodomjera u stanovima, pa korisnike molimo da omoguće nesmetan pristup mjerilima.

Nastavak saradnje između VODOKOM-a i učenika Mješovite srednje škole u Kaknju

Nastavljajući saradnju sa kakanjskim srednjim i osnovnim školama jučer smo bili u Mješovitoj srednjoj školi Kakanj, a naš domaćin bio je IV razred rudarsko-geološkog usmjerenja sa profesoricama Azrom Merdić i Merisom Talić.

Vrijedni učenici spomenute škole su jedan od partnera Općini Kakanj, Ekopak-u i VODOKOM-u u projektu „Razvoj primarne selekcije ambalažnog otpada iz komunalnog čvrstog otpada u općini Kakanj“ , tako što su dobijanjem prikladnih posuda počeli selektivno prikupljati otpad koji na poziv VODOKOM odvozi odnopsno otkupljuje.

Tako su jučer naši radnici odvukli prikupljeni i selektovani otpad, a učenici IVr su u kabinetu praktične nastave pokazali dio svog mladalačkog i učeničkog umijeća.
Naime, zajedno sa svojim profesoricama Azrom i Merisom izrađuju maketu fontane koju će pokloniti J.P. „VODOKOM“.

Da to nije sve uvjerili smo se nakon prezentacije makete kada su nam pokazali i prigodan igrokaz na temu ekologije, te promotivni spot izrađen iz čistog entuzijazma i ljubavi.

Maketu fontane VODOKOM-u će uručiti tokom tradicionalnog novogodišnjeg prijema u ovom preduzeću, a zauzvrat će učenicima odnosno školi biti uplaćen određen iznos u novcu za njhove potrebe poput ekskurzija, izleta i sl.
Čestitamo profesoricama, posebno učenicima na uloženom trudu i dobrim idejama, a saradnju svakako nastavljamo i u budućnosti.

 

Foto: Arhiva
INTERVENCIJA SLUŽBE ZIMSKOG ODRŽAVANJA SAOBRAĆAJNICA
Iako zimska sezona još nije zvanično počela izvršena je prva intervencija usljed sniježnih padavina.   Jutros u 8 sati, po nalogu  Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj, izvršeno je razgrtanje snijega i posipanje i to na potezu od Paočina do Ponijera.
Foto: Arhiv

Posjeta učenika osmih razreda O.Š. "Hamdija Kreševljaković" izvorištu "Pitka voda"

U okviru redovne saradnje J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj i kakanjskih osnovnih i srednjih škola danas je realizovana još jedna uspješna i poučna aktivnost.

Učenici VIIIa i VIIIb razreda O.Š. „Hamdija Kreševljaković“ upoznali su, na zaštićenom lokalitetu izvorišta „Pitka voda“,  proces proizvodnje i distribucije vode.

Učenici su s mladalačkom iskrenošću pratili izlaganje domaćina direktora VODOKOM-a Seada Imamovića koji ih je upoznao na koji način najveće prirodno bogatstvo – voda dospijeva u naše domove i česme.

U vrijeme kada je aktuelna ova i vezane teme u školskom gradivu, ovim učenicima nije bilo teško, čak i po kišovitom vremenu, izaći iz  učionice i  vidjeti pumpna postrojenja, bunar star preko 100 godina, i druge zanimljivosti.

Prigodni slatkiši ostavljeni su za kraj druženja, a ustisci i naučeno sigurno će još puno godina biti u sjećanjima ovih osnovaca  svaki put kad odvrnu slavinu.

Zahvaljujemo se nastavnici Edini Neimarlija te direktorici O.Š „Hamdija Kreševljaković“ Nedžmi Buza na srdačnoj saradnji, te podsjećamo da se aktivnosti saradnje sa kakanjskim školama nastavljaju i u narednom periodu.

Selektivno prikupljanje otpada: Najvrjedniji učenici osnovnih i srednjih škola

Jutros su preuzete nove količine prikupljenog otpada iz O.Š. "Hamdija Kreševljaković" i STŠ "Kemal Kapetanović", te od jedne sugrađanke  kojoj je naš kamion dovezen na kućnu adresu, s obzirom da se radi o količinama težine preko 100 kg selektovanog otpada odnosno sekundarnih  sirovina.
Školama (osnovnim i srednjim) ustupa se redovan mjesečni termin odvoza (zadnja sedmica u mjesecu). Međutim, naš mobilni tim dolazi i po pozivu kao što je to jutrošnji slučaj.
Za građane koji imaju selektovan otpad sekundarnih sirovina težine do 100 kg termini ostaju isti od 13 sati utorkom i četvrtkom ispred prvog solitera.

Svakog utorka i četvrtka ispred solitera 1: Od 13 sati otkup sekundarnih sirovina

Podsjećamo građane da je termin za otkup sekundarnih sirovina nepromijenjen,  utorak i četvrtak, ispred solitera 1 od 13 sati. Dosadašnji odziv građana koji donose flaše, papir, staklo, limenke i dr. je zadovoljavajući.

Svi zainteresovani sirovine do 100 kg težine mogu donijeti ispred solitera 1 ili dostaviti na deponiju svakim radnim danom.

Za javne ustanove, preduzeća i druga pravna ili fizička lica po sirovine težine preko 100 kg, po pozivu, dolazi naš kamion, s tim da korisnik mora obezbijediti utovar.

Za sve škole na području općine koje su uključene u Ekopak-ov projekat „Razvoj primarne selekcije ambalažnog otpada iz komunalnog čvrstog otpada u općini Kakanj“ biće obezbijeđen mjesečni odvoz (zadnja sedmica u mjesecu).

Građane koji donose sirovine na otkupnu lokaciju kod prvog solitera molimo da uredno selektuju isti, radi lakšeg rukovanja i vaganja.

Očekujemo vas sutra u 13 sati kod solitera 1.

Izgradnja vodovoda i rezervoara u selu Varalići


Iz Programa vodnih naknada nadležnog kantonalnog Ministarstva finansira se još jedan projekat vodosnabdijevanja čiji je izvođač radova J.P. „VODOKOM“. Prošle sedmice iskopano je i položeno 750 m transportnog voda. Od Nadzora i Općinskih predstavnika zaprimljena je i lokacija rezervoara kapaciteta 100 m3, koji će služiti za snabdijevanje stanovnika Varalića. Ukupna vrijednost projekta je 90.000 KM.

U narednom periodu očekuje se iskop kanala i polaganje cjevovoda u ukupnoj projektnoj dužini od 2700 m, te kompletna izgradnja rezervoara, što će mještanima Varalića u konačnici riješiti dugogodišnju problematiku snabdijevanja pitkom vodom.

Termini utorkom i četvrtkom i dalje rezervisani za otkup sekundarnih sirovina

Utorkom i četvrtkom, do daljnjeg, J.P. "VODOKOM" vršit će otkup pvc flaša, starog papira i limenki, i to u terminu od 13 do 15 sati.
Danas bilježimo veće količine kupljenog kartona i papira za razliku od prošlih termina kada su građani donosili uglavnom pvc flaše.
Zainteresovani građani prikupljenu ambalažu trebaju donijeti u pomenutom terminu ispred solitera 1 gdje je privremeno mjesto otkupa.

Zajednička akcija

Po nalogu Zavoda za izgradnju i planiranje Općine Kakanj te pomoć kakanjskih vatrogasaca, radnici VODOKOM-a uklonili su veliko drvo (drača) na raskršću ispod Šumanjičke. Nekada je bilo svojom raskošću i ljepotom ugodno i oku te korisno prolazniku. Međutim, 80 % oštećenja već je dovoljan razlog za njegovo uklanjanje iz sigurnosnih razloga, kako pješaka tako i učesnika u saobraćaju.
Slika 64
Podsjećamo, posljednju kao i prethodne, analize vode pristigle iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, pogledajte u našoj rubrici Analize vode.

Obavještenje

Obavještavamo korisnike naših usluga u seoskim i prigradskim područjima da je u toku očitanje stanja na vodomjerima, te da je ovo očitanje posljednje u ovoj godini. Kako je to već i ranije bila praksa da se zbog vremenskih prilika posljednje očitanje vrši u oktobru preporučujemo da nakon očitanja uredno zaštitite mjerila i šahtove.

Način obračuna je kao i ranijih sezona, akontativno, na osnovu prosječne potrošnje u mjesecu oktobru.

Preporučujemo da vaše obaveze odnosno račune izmirujete na vrijeme, a našim inkasantima na terenu omogućite nesmetan pristup mjerilima do 25. oktobra.

Ukoliko ne budete prisutni prilikom dolaska inkasanta molimo da lično prijavite stanje na mjerilu kako bi se što korektnije izvršilo zaduženje za predstojeću zimsku sezonu.

Prijave putem telefona 55 79 50 ili e-mail-a vodokom@bih.net.ba.

Poziv

Na osnovu Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade („Sl.novine ZDK“ 4/16) pozivamo vlasnike etažnih jedinica da u što kraćem roku, a najkasnije do 15.10.2016. godine, dostave ZK izvadak, što je prema navedenom Zakonu obaveza.

Dakle, ZK izvadak, trebaju predati samo oni vlasnici etažnih jedinica u čijem je stubištu nadležni Upravitelj „VODOKOM“. Vlasnici koji imaju drugog Upravitelja ne trebaju donositi pomenuti izvadak.
Propisane snakcije odnosno kazne prema vlasnicima koji u navedenom roku ne dostave izvadak, odnosno dokaz o vlasništvu, iznose od 200 do 1000 KM.
ZK izvadak vlasnici mogu dostaviti svakim radnim danom u direkciju „VODOKOM-a“, kancelarije 3 ili 9.

Više informacija možete dobiti i putem telefona 55 79 50.

Počeo otkup pvc flaša, starog papira i limenki

Utorkom i četvrtkom, do daljnjeg, J.P. "VODOKOM" vršit će otkup pvc flaša, starog papira i limenki, i to u terminu od 13 do 15 sati.
Zainteresovani građani prikupljenu ambalažu trebaju donijeti u pomenutom terminu ispred solitera 1 gdje je privremeno mjesto otkupa.
Prikupljena ambalaža bit će iskorištena i stavljena u upotrebu, korištenje i preradu.
Zahvaljujemo se građaniima koji su danas donijeli na otkupno mjesto prikupljene sirovine, te i ostale pozivamo da i na ovaj način zbrinjavamo otpad i čuvamo okoliš u kojem svi živimo.

Obavještenje

U okviru sistematskog i planskog uređivanja i aktivnosti u režimu odvoza otpada na kompletnom području općine, u ponedjeljak 26. septembra bit će pušteni u funkciju podzemni kontejneri.

Ranije  su građani upoznati da je ovaj sistem prikupljanja komunalnog otpada jedan od rijetkih primjera u BiH, pa smo posebno ponosni da već od iduće sedmice, zahvaljujući Općini Kakanj i VODOKOM-u, građani na korištenje imaju savremeni način odlaganja otpada. Uporedo s tim, radi se na izmjeni načina prikupljanja u naseljima i MZ-cama, gdje će umjesto sistema vreća biti postavljeni klasični kontejneri o čemu ćemo naknadno obavijestiti.Osim redovnog održavanja i pražnjenja podzmenih kontejnera bit će obezbijeđen stalni obilazak i kontrola odlaganja odnosno dežura koja će svakodnevno kontrolisati i nadgledati upotrebu podzemnih kontejnera.

S obzirom da su se stekli uslovi od utorka 27. septembra J.P. „VODOKOM“ počinje otkup plastične ambalaže, tačnije pvc flaša, zatim limenki i starog papira.

Plato ispred solitera 1 je lokacija, odnosno otkupno mjesto, gdje će građani moći donijeti i prodati sve vrste flaša,limenki i papira i to svakog utorka i četvrtka u terminu od 13 do 15 sati. Detalje o otkupnim cijenama možete pogledati na našoj web stranici www.vodokom.ba.

I na ovaj način i javne i privatne zelene površine, odnosno okoliš u kojem svi živimo, bit će sigurno čišći, ljepši, a otpad zbrinut na odgovarajući način.  

Još jednom viješću želimo obradovati naše korisnike: Od iduće sedmice građani koji žele izbaciti stari namještaj, bijelu, tehniku i sl. tzv kabasti otpad trebaju nazvati na broj 555 512 nakon čega će doći namjensko vozilo i odvući pomenuti otpad. Ova usluga je besplatna, i za korisnike koji žive u privatnim kućama i u zgradama zajedničkog stanovanja, s tim što korinik mora obezbijediti utovar. Ova usluga ne važi za odvoz tzv. šuta, otpad od građivnskog materijala, koji se koristi prilikom gradnje ili renoviranja, i dalje se naplaćuje, s obaveznom prethodnom najavom.

Poštovani korisnici sve informacije oko upotrebe podzemnih kontejnera, otkupa plastične ambalaže ili besplatnog odvoza kabastog otpada možete dobiti u direkciji preduzeća, na brojeve telefona 55 79 50, 555 512, ili putem e-mail-a vodokom@bih.net.ba.

Tokom dana (16.09.2016.g.) vrše se intenzivni radovi na ugradnji podzemnih kontejnera na dvije lokacije, kod kakanjske gimnazije i kod O.Š. "Mula Mustafa Bašeskija".
Započeti su radovi, odnosno primarni iskopi, kod O.Š. "Hamdija Kreševljaković" i u ulici 311. lahke brigade.
Napominjemo da su u proteklom periodu podzemni kontejneri montirani kod gornje rudničke direkcije, preko puta stare općinske zgrade i ispred lamela A,B,C.
Do kraja ljetne sezone planirane su montaže i na drugim područjima općine, u zavisnosti od potreba i realnih mogućnosti ugradnje.
Kao i većinu drugih i ovaj projekat realizuju Općina Kakanj i J.P. "VODOKOM" d.o.o. Kakanj, a izdvojena sredstva iznose cca. 100.000 KM.

Jedna od lokacija gdje su postavljeni podzmeni kontejneri

Uvedena elektronska evidencija radnog vremena

Početkom ove sedmice u J. P. "VODOKOM" počela je primjena elektronskog sistema evidencije radnog vremena. S obzirom da je "VODOKOM" javno preduzeće osnovni je razlog za brže i jednostavnije obrade radnih sati , zatim strožija kontrola, smanjenje zloupotreba, a sve u cilju bolje organizacije rada i pružanja usluga krajnjim korisnicima. Moderne evidencije radnog vremena polahko pobjeđuju u dugotrajnoj bici protiv ručne obrade podataka. Sada se dolasci, odlasci i izostanci bilježe elektronskim putem.
Navedeni sistem nije jedina novina u ovom preduzeću, jer kao što je korisnicima poznato tu su i proširenje sistema odvoza otpada sa cijelog područja općine, podzemni kontejneri, nabavka mehanizacije i vozila, vodovodne rekonstrukcije i proširenja i mnoge druge aktivnosti.
Tu ne stajemo, idemo dalje, zajedno sa našim korisnicima, za ljepši i čišći Kakanj.

Servisna informacija

Zbog sanacije puknuća cijevi većeg profila korisnici u dolini Trstionice i u gradskom području imat će oslabljen pritisak, dok će vršni dijelovi navedenih područja biti bez vode.

Prema najavama iz tehničke Službe završetak sanacije do kraja dana (11.08.2016.g.) kada se očekuje i stabilizacija vodosnabdijevanja.

U OKVIRU MANIFESTACIJE "KAKANJSKI DANI 2016" ODRŽAVAJU SE I DANI ORGANSKE PROIZVODNJE, MEDA I RUKOTVORINA. IZMEĐU OSTALIH SVOJ IZLOŽBENI I PRODAJNI ŠTAND IMA I J.P."VODOKOM" NA KOJEM POSJETIOCI MOGU PRONAĆI SEZONSKO CVIJEĆE, SADNICE UKRASNOG BILJA I DRVEĆA, A SVI KOJI POSJETE NAŠ ŠTAND NA POKLON BESPLATAN SAVJET O PRODAJNIM SADNICAMA, TE ARANŽMAN KUPLJENOG PO ŽELJI.
POSJETITE NAS NA TZV. MALOJ CESTI I UŽIVAJTE U BOGATOJ PONUDI.
NEKOLIKO FOTOGRAFIJA NASTAVKA RADOVA NA ČIŠĆENJU KORITA RIJEKE ZGOŠĆE U UŽEM GRADSKOM PODRUČJU

Probna montaža podzemnih kontejnera

Jučer su na lokalitetu deponije „Bare“ izvođeni tzv. zemljani radovi na iskopavanju okana za montažu podzemnih kontejnera, kao i probna montaža, pržanjenje sa i bez poklopaca uz pomoć krana.

„Jučerašnju akciju pomenutih radova nazvali smo probom, demonstracijom, s obzirom da nas u narednom periodu očekuju stvarne montaže, postavljanje, upravljanje i upotreba na gradskim lokacijama. Krajnji korisnici, naši sugrađani, uskoro mogu očekivati da će podzemni kontejneri biti locirani na određenim mjestima u užem gradskom području i stavljeni u upotrebu, što itekako doprinosi poboljšanju stanja čistoće okoliša“ –istakao je direktor „VODOKOM-a" Sead Imamović, koji je, između ostalih, prisustvovao probnoj montaži.

Servisna informacija

Zbog sanacije puknuća cijevi većeg profila korisnici u dolini Trstionice i u gradskom području imat će oslabljen pritisak, dok će vršni dijelovi navedenih područja te područje pogona jame Begići biti bez vode.

U blizini podzemnih kontejnera (kod solitera 2) u toku je sanacija puknuća zbog kojeg će se obustaviti isporuka vode za soliter 2, zgradu niz C i zgradu niz A.

Prema najavama iz tehničke Službe oba puknuća bit će sanirana do kraja dana (19.07.2016.g.) kada se očekuje i stabilizacija vodosnabdijevanja.Poziv

Na osnovu Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade („Sl.novine ZDK“ 4/16) pozivamo vlasnike etažnih jedinica da u što kraćem roku, a najkasnije do 15.10.2016. godine, dostave ZK izvadak, što je prema navedenom Zakonu obaveza.

Propisane snakcije odnosno kazne prema vlasnicima koji u navedenom roku ne dostave izvadak, odnosno dokaz o vlasništvu, iznose od 200 do 1000 KM.

ZK izvadak vlasnici mogu dostaviti svakim radnim danom u direkciju „VODOKOM-a“, kancelarije 3 ili 9.

Više informacija možete dobiti i putem telefona 55 79 50.

Obavještenje

Obavještavamo korisnike koji se vodom snabdijevaju sa izvorišta kojima upravlja J.P. „VODOKOM“, odnosno iz gradskog vodovoda, da prema posljednjoj analizi pristigloj iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, ispitani uzorak zadovoljava Pravilnik o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće („Službeni glasnik BiH“ br. 40/10).

Dotok vode je smanjen, međutim to ne utiče na redovnu isporuku većini korisnika. Hlorisanje kao i ostale mjere pročišćavanja i tretmana vode vrše se redovno i svakodnevno prema važećim pravilnicima i postupcima tretmana vode.

Mnogi građani u ovim danima, kada preovladavaju visoke teperature, skloni su vodu piti sa raznih nekontrolisanih izvora,seoskih i sličnih vodovoda. Napominjemo da „VODOKOM“ nije nadležan za pomenute vode, osim iz gradskog vodvoda koja se redvono obrađuje i tretira i koja je mikrobiološki ispravna za piće.

Ukoliko trebate dodatna pojašnjenja molimo nazovite 55 79 50 ili pošaljite e-mail na vodokom@bih.net.ba. Dodatne informacije zainteresovani svakako mogu potražiti i u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica tel. 448 001.

 

NA OSNOVU NALOGA IZ ZAVODA ZA IZGRADNJU I PLANIRANJE OPĆINE KAKANJ U PETAK OČIŠĆENO KORITO RIJEKE ZGOŠĆE.

Redovno održavanje i koševina javnih zelenih površina. Upravo završen posao na zelenoj površini u centru grada, ponekad nam se čini na najljepšoj lokaciji u gradu...

Servisna informacija

Zbog neophodnih radova na tranzitnom vodu izvorišta „Bukovica“ vršni dijelovi kao i objekti koji se direktno snabdijevaju sa „Bukovice“ danas će (08.07.2016.g.) povremeno biti bez vode, dok je u gradskom području moguć oslabljen pritisak.

Završetak radova i  normalizacija snabdijevanja očekuje se do 13 sati.

Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju, te pozivamo da posjetite našu web stranicu www.vodokom.ba na kojoj između ostalog možete pogledati i najnoviju analizu vode pristiglu iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Za sve dodatne informacije obratite se u direkciju preduzeća, nazovite 55 79 50 ili pošaljite e-mail vodokom@bih.net.ba.

 

Slika
KAKANJCIMA I KAKANJKAMA KOJI OBILJAŽAVAJU RAMAZANSKI BAJRAM UPUĆUJEMO ISKRENE ČESTITKE UZ NAJLJEPŠE ŽELJE.POSEBNE ČESTITKE UPUĆUJEMO KORISNICIMA NAŠIH USLUGA I POSLOVNIM PARTNERIMA. BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.

UPRAVA J.P. "VODOKOM" D.O.O. KAKANJNAJNOVIJU KAO I PRETHODNE ANALIZE PRISTIGLE IZ INSTITUTA ZA ZDRAVLJE I SIGURNOST HRANE ZENICA POGLEDAJTE U ANALIZA VODE.
ZAINTERESOVANI VIŠE DETALJA MOGU DOBITI NA BROJ TELEFONA 032 448 001.
Slika

Na nedavno održanoj sjednici članovi Nadzornog odbora J.P. „VODOKOM“ pokrenuli su inicijativu o instaliranju video nadzora nad vodovodnim objektima.

U posljednje vrijeme ukazala se realna potreba za ovakvom vrstom nadzora s obzirom da se bilježe sporadični upadi nepoznatih lica na posjede od izuzetne važnosti, te postoji realna mogućnost nanošenja štete.

Posebno je na meti rezervoar „Dragići“ gdje je potreba za intervencijom policije sve neophodnija.

Članovi Nadzornog odbora usvojili su zaključak da se Uprava preduzeća obrati osnivaču sa inicijativom da se ugrade video nadzori nad objektima sistema vodovoda kao i razmotri mogućnost postavljanja adekvatnih alarmnih sistema na vodovodne objekte.

Općina Kakanj uradila je video nadzor u centralnom dijelu grada i isti nadzire Policijska stanica Kakanj, pa će se u tom pravcu inicirati susreti sa nadležnima iz Općine da se u okviru tog sistema video nadzora uradi i isti za vodovodne objekte.

Ugradnja pomenutog nadzora bila bi najidelanije rješenje, jer uprkos našim nastojanjima, kontrolama i intervencijama ne želimo ni pretpostaviti šta bi moglo da se desi ukoliko se nastave upadi nepoznatih lica u posjed i vodovodne objekte na području naše općine.

Obavještenje

Obavještavamo korisnike, vlasnike internih mjerila, da će iduće sedmice početi kontrola ispravnosti vodomjera.

Ekipe majstora vršit će kontrolu ispravnosti od ponedjeljka 06. juna, s obzirom da je u posljednje vrijeme prijavljeno više kvarova na mjerilima.

Pozivamo korisnike u stambenim zgradama da omoguće pristup vodomjerima, kako bi što uspješnije izvršili kontrole koje su u korist kako korisnika tako i ovog preduzeća.

O datumu kontrole ispravnosti mjerila u prigradskim i seoskim područjima naknadno ćemo obavijestiti.

Ukoliko trebate dodatna pojašnjenja molimo nazovite 55 79 50 ili pošaljite e-mail na vodokom@bih.net.ba.

Slika
Dana 31.05. tekuće godine izvršena je primopredaja kanti za selekciju ambalažnog otpada između firme EKOPAK d.o.o. iz Sarajeva i JP VODOKOM d.o.o. Kakanj, te tako nastavljamo raditi na svijesti o selekciji otpada u našem gradu. Od danas će dvorišta srednjih, osnovnih i područnih škola biti bogatija za plave i žute kante koje na slikovit način prikazuju za koju vrstu otpada su namijenjene. Velike kante od 240l su namijenjene za dvorište srednjih škola dok su manje 120l kante namijenjene za osnovne i područne škole na našoj opštini.

Rezultat redovnih mjesečnih slanja uzoraka iz gradskog vodovoda iz Kaknja - nijedan neispravan.

Pored svakodnevne analize vode koja se vrši u vlastitoj labaratoriji, voda iz gradskog vodovoda, šalje se svakih petnaest dana i u Institut za zdravlje i sigurnost hrane u Zenici. Da se velika pažnja posvećuje transparentnosti pokazuje i činjenica da su sve naše analize pristigle iz Instituta dostupne na web stranici www.vodokom.ba gdje ih mogu vidjeti svi građani koji se snabdijevaju sa gradskog vodovoda.
Također, u cijelosti objavljujemo i najnoviji Bilten u čijem tabelarnom prikazu Kakanj prednjači u velikom procentu ispravnih uzoraka.

Servisna informacija

Poštovani korisnici, u užem gradskom području odnosno u zgradama zajedničkog stanovanja, podsjećamo da je potrebno prijaviti stanje na mjerilu do 25. u mjesecu.

Stanje prijavite direktno na web stranici www.vodokom.ba ili nazovite 55 79 50.

Korisnici koji žive u prigradskim ili seoskim područjima stanje mogu prijaviti u skladu sa datumom obračuna prikazanog na računu.

Slika
DANAS JE 22. APRIL - DAN PLANETE ZEMLJE

Servisna informacija

Zbog sanacije puknuća cijevi većeg profila korisnici u dolini Trstionice i u gradskom području imat će oslabljen pritisak, dok će vršni dijelovi navedenih područja biti bez vode. Kako ne bi došlo do prestanka vodosnabdijevanja alternativno je uključena i Ilidža. Završetak sanacije očekujemo do kraja dana (21.04.2016.g.).

Istovremeno, vrše se neophodni radovi na mreži izvorišta Pitka voda, tako da će tokom dana, korisnici koji se snabdijevaju sa ovog izvorišta imati povremene prekide u snabdijevanju.

Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju i podsjećamo da se za sve informacije obrate na broj 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.


BEZ KOMENTARA!
Slika 59

Osvježenje uz dobro raspoloženje

Programu JU "Mladost" Kakanj na otvaranju Parka prijateljstva pridružilo se i J.P. "VODOKOM" d.o.o. Kakanj, podijelivši besplatne slatkiše i sokove najmlađima, a njihovim roditeljima promotivni materijal o selektivnom odlaganju otpada.

ČESTITKA

 

Slika
POVODOM DANA OPĆINE KAKANJ I DANA ARMIJE BOSNE I HERCEGOVINE, SUGRAĐANIMA, BIVŠIM I SADAŠNJIM PRIPADNICIMA ARMIJE KAO I SVIMA KOJI SU NA BILO KOJI NAČIN UČESTVOVALI U ODBRANI DOMOVINE ČESTITAMO GODIŠNJICE, TE SE PRIDRUŽUJEMO ZAJEDNIČKOJ BORBI ZA JOŠ VEĆI PROSPERITET I BOLJU BUDUĆNOST GRADA I JEDINE NAM DRŽAVE.
ARMIJO I GRADE, SRETAN ROĐENDAN!


UPRAVA J.P. "VODOKOM" D.O.O. KAKANJ

POBJEDNICI ČESTITAMO

Upriličena prigodna svečanost i proglašenje pobjednika Izbora za najbolji literarni rad povodom 22. marta - Svjetskog dana voda

Slika

Danas je u sali Općine Kakanj upriličena prigodna svečanost u povodu proglašenja pobjednika Izbora najboljih literarnih radova na temu :"I slatka, i slana, i ona što stoji, i ona što teče, voda je pramajka, i kad je kaplja, i brza rijeka, i okean plavi...“.

Izbor je raspisalo J.P. „VODOKOM“ u povodu 22. marta – Svjetskog dana voda. Komisija čije su članice prof Emira Šehagić, prof. Helena Andrijević i PR „VODOKOM-a“ Sanela Smajić,  među 13 pristiglih, izabrale su tri pobjednička, i to Amar Čeliković, učenik četvrtog razreda STŠ „Kemal Kapetanović“ (I nagrada, 150 KM), Mirzad Hadžić, učenik četvrtog razreda STŠ „Kemal Kapetanović“ (II nagrada, 100 KM), i Maida Strika, učenica prvog razreda Gimnazije „Muhsin Rizvić“ (III nagrada, 50 KM).

Svojim prisustvom svečanost su uveličali i načelnik Općine Nermin Mandra te direktorica kakanjske Gimnazije Aida Šišić Hakulija, koji su uz članove Uprave "VODOKOM-a" pobjednicima uručili čestitke, nagrade i prigodne poklone.

Posebne čestitke upućujemo pobjednicima ali i svim ostalim učesnicima koji su imali hrabrosti i volje da se prijave,  te našim medijima na svesrdnoj podršci.

J.P. „VODOKOM“ će nastaviti saradnju sa kakanjskim školama u oblasti ekologije poput ove ili sličnih akcija kao što su  selektivno prikupljanje otpada, čišćenja i sl.

 

U akciji Općine Kakanj "Kaknju s ljubavlju, pred njegov 624. rođendan i 71. godišnjicu oslobođenja" učestvovali i radnici J.P. "VODOKOM"

Jučer su u okviru akcije “Kaknju, s ljubavlju, pred njegov 624. rođendan i 71. godišnjicu oslobođenja” svoj doprinos dali i radnici J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj. Izvršeno je postavljanje novih korpica, kontejnera za selektivno prikupljanje otpada, čišćenje i pranje kontejnera i kontejnerskih mjesta, pranje autobuskih stajališta, čišćenje javnih zelenih površina, čišćenje smeća oko zgrada i korita rijeke Zgošće, pranje saobraćajnica, prikupljanje, odvoz i deponovanje prikupljenog otpada, te mnoge druge aktivnosti.

Prema najavama iz Općine Kakanj i u narednim danima slijede mnoge aktivnosti među kojima sanacija divljih deponija, čišćenje obala rijeka, te čišćenje izletišta Bukovica, partizanskog groblja u Kraljevoj Sutjesci,  izletišta Bočica,  Ivničko-zagradske nekropole stećaka i prostora spomen-obilježja u Brnjicu i Ponijerima.

J.P. "VODOKOM" čestita svim jučerašnjim učesnicima, i svakako najavljujemo svoj doprinos i u narednim danima i predviđenim aktivnostima.


(Foto: Press Općine Kakanj)

Čestitka

Povodom 22. marta – Svjetskog dana voda građanima Kaknja upućujemo iskrene čestitke uz poziv da koliko god je to moguće racionalnije koristimo vodu i da tome učimo i buduće generacije.

Već godinama se ovaj datum obilježava i u BiH. Ove godine centralni skup održat će se u Bijeljini, gdje će se okupiti predstavnici svih institucija nadležnih za vode, istaknuti stručnjaci iz ove oblasti i drugi.

Tema Svjetskog dana voda za 2016. godinu glasi: „Voda i poslovi“, a naglašava kako voda i radna mjesta imaju snagu da promijene ljudske živote. Vode trenutno ima dovolјno za rastuće svjetske potrebe, ali iz UN stalno upozoravaju da čovječanstvo mora dramatično da promjeni način na koji se voda troši, kako se njome upravlјa i kako se dijeli.

Prema relevantnim svjetskim podacima Bosna i Hercegovina je u cijelom svijetu država sa najvećom količinom vode za piće po glavi stanovnika.

Uz iskrene čestitke upućujemo i poziv svim srednjoškolcima da se aktiviraju i svoj rad (priču, pjesmu ili esej) prijave na Izbor najboljih lilterarnih radova na temu "I slatka, i slana, i ona što stoji, i ona što teče, voda je pramajka, i kad je kaplja, i brza rijeka, i okean plavi...“.

Rok za prijave je 31.03.2016.godine, a za najbolje obezbijeđene su i vrijedne nagrade.

Poziv

U povodu 22. marta – Svjetskog dana voda, J.P. “VODOKOM” d.o.o. Kakanj u saradnji sa kakanjskom Gimnazijom “Muhsin Rizvić” organizuje 

Izbor najboljih literarnih  radova na temu:

"I slatka, i slana, i ona što stoji, i ona što teče, voda je pramajka, i kad je kaplja, i brza rijeka, i okean plavi...“.

Pravo učešća imaju svi/e učenici/e kakanjskih srednjih škola (Gimnazije “Muhsin Rizvić”, Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“ i Srednje stručne škole).U obzir dolaze pisane forme izražavanja i to priča, esej ili pjesma.Uz rad je potrebno navesti: ime, prezime, datum i godinu rođenja, adresu, naziv škole, odjeljenje, broj telefona i e-mail. Obezbijeđene su prigodne nagrade i pokloni:

 I nagrada 150 KM,

 II nagrada 100 KM,

 III nagrada 50 KM.

Komisiju za izbor najboljih radova čine prof. Emira Šehagić, prof. Helena Andrijević i PR VODOKOM-a Sanela Smajić.

Radove možete slati na e-mail adresu vodokom@bih.net.ba, na adresu Alije Izetbegovića 51/1 ili direktno u direkciju J.P. „VODOKOM“.

Rok za slanje radova je 31.03.2016.godine, a prigodna svečanost i javna dodjela nagrada bit će upriličene početkom aprila.

 

Obavještenje

Povodom 22. marta - Svjetskog dana voda J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj u saradnji sa kakanjskom Gimnazijom „Muhsin Rizvić“ organizuje zajedničko obilježavanje ovog značajnog eko datuma koji se u svijetu zvanično obilježava od 1993. godine.

J.P. „VODOKOM“ nastoji da raznim prigodnim sadržajima, akcijama i zajedničkim aktivnostima obilježi 22. mart.

Tim povodom rođena je ideja da se ove godine  sa kakanjskom Gimnazijom odnosno učenicima koji pohađaju ovu srednju školu, radovima i kreativnim idejama mladih, posebno obilježi i uljepša Svjetski dan voda.

Radi se o konkursu literarnih radova na temu "I slatka, i slana, i ona što stoji, i ona što teče, voda je pramajka, i kad je kaplja, i brza rijeka, i okean plavi...“.

Najboljima će biti uručene prigodne nagrade i pokloni koje će obezbijediti J.P. „VODOKOM“.

Više detalja i informacija o samom konkursu učenicima će biti dostupno od sutra 18. marta.

Učesnicima želimo puno sreće i dobar uspjeh, a građanima, posebno korisnicima naših usluga, sretan 22. mart – Svjetski dan voda.

Slika 58

Obavještenje

Obavještavamo korisnike u seoskim i prigradskim naseljima da danas 10.marta počinje očitanje mjerila. Tokom zime ne vrši se očitanje vodomjera u pomenutim područjima,pa  podsjećamo korisnike da je potrebno omogućiti nesmetan pristup mjerilu odnosno očistiti šahtove od zimske zaštite kako bi se, nakon kontrole i očitanja stanja, od ovog mjeseca vršio obračun po stvarnoj potrošnji.

Za dodatne informacije pozovite 557 950 ili pošaljite e-mail na vodokom@bih.net.ba.

Slika
ČESTITKA

SVIM PRIPADNICAMA LJEPŠEG SPOLA ŽELIMO SVAKO DOBRO, SREĆU I ZDRAVLJE KAKO U PRIVATNOM TAKO I U POSLOVNOM ŽIVOTU.
DRAGE NAŠE, SRETAN VAM 8. MART - DAN ŽENA.

UPRAVA J.P."VODOKOM" D.O.O. KAKANJ

Održana vanredna sjednica Skupštine JP Vodokom d.o.o. Kakanj

 

Slika
Dana 29.02. tekuće godine održana je sjednica skupštine JP Vodokom d.o.o. Kakanj. Na ovoj sjednici izvršeno je imenovanje člana Nadzornog odbora, gospodina Hasić Ramiza, a na osnovu provedene konkursne procedure.
Sjednici skupštine su prisustvovali članovi Uprave i članovi Nadzornog odbora preduzeća.
Slika
ČESTITKA

SVIM GRAĐANIMA U KAKNJU I BOSNI I HERCEGOVINI UPUĆUJEMO ISKRENE ČESTITKE POVODOM 1. MARTA, DANA NEZAVISNOSTI NAŠE DOMOVINE.
UZ ŽELJE ZA DOBRO ZDRAVLJE I SREĆU, POSEBNE ČESTITKE UPUĆUJEMO KORISNICIMA NAŠIH USLUGA TE POSLOVNIM PARTNERIMA.

SRETAN 1. MART - DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE.

UPRAVA J.P."VODOKOM" D.O.O. KAKANJ

Obavještenje

Obavještavamo korisnike kojima se po rasporedu otpad odvozi utorkom da se sutra zbog praznika neće vršiti odvoz.
Sutra će se redovan odvoz i pražnjenje kontejnera izvršiti samo u gradskom području.
Od srijede na snazi je redovan raspored odvoza.

Odigrana predstava "Reciklaža nije gnjavaža"

Danas je u kakanjskom Domu kulture odigrana predstava „Reciklaža nije gnjavaža“ Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP Zenica. Režiju je potpisao zenički glumac i reditelj Miroljub Mijatović, a organizovana je zahvaljujući JU Kulturno-sportski centar Kakanj, Ekopak d.o.o. Sarajevo i nadležnom kantonalnom ministarstvu za zaštitu okoline.

„Reciklaža nije gnjavaža“ je pozorišna predstava, prije svega, edukativnog karaktera koja šalje poruke o selektivnom odlaganju otpada, te je namijenjena uzrastu osnovaca koji su na ulazu u kino salu imali priliku odmah i praktično primijeniti naučeno. Naime, iz J.P. „VODOKOM“ postavili su dva kontejnera, plavi i žuti, za papir i plastiku, te su svi učenici  u odvojene kontejnere ubacivali svoje „ulaznice“ odnosno plastične flašice, papire i kesice koje su ponijeli sa sobom.

Bilo je zabavno, poučno, korisno ali i slatko jer su se djeca na kraju počastila i zasladila slatkišima koje je obezbijedilo J.P. „VODOKOM“.

 

Stigli prvi kontejneri za zelene otoke u gradu: "Razdvoji po boji!"

Nakon potpisanog ugovora između Općine Kakanj, Ekopak d.o.o. Sarajevo i J.P. „VODOKOM“ u Kakanj su stigli prvi kontejneri koji će biti raspoređeni na šest lokacija u gradskom području. Trenutno su u završnoj fazi radovi na uređenju lokacija gdje će biti napravljeni  prvi zeleni otoci u našem gradu, baš poput onih koje možemo vidjeti u svim većim gradovima.

Osim što će građani imati priliku na samom „izvoru nastanka „ otpada isti selektovati, tako će i učenici u osnovnim i srednjim školama imati istu priliku.

Naime, kako je i dogovoreno setove prigodnih posuda dobit će i školski objekti na cijelom području Kaknja.

Dok traju spomenute pripreme, postavljanje, montiranje, dostava školama, podsjećamo da će u Kaknju u naredom periodu biti postavljeno i još dvadeset podzemnih kontejnera.

O svemu ćemo blagovremeno obavijestiti i zajedno sa građanima realizovati.

Poziv predsjednicima etažnih odbora vlasnika stanova

Pozivamo predsjednike etažnih odbora vlasnika stanova da u što kraćem roku (do kraja mjeseca) dostave potpisanu saglasnost za osiguranje koja im je dostavljena.

Uredno potpisanu saglasnost možete predati u direkciju preduzeća svakim radnim danom do 15 i 30 u kacelariji broj 3.

Više informacija možete dobiti i putem telefona 55 79 50.

Sastanak predstavnika Ekopak d.o.o. Sarajevo, osnovnih i srednjih škola te J.P. "VODOKOM"

Uz neophodnu edukaciju o odnosu prema otpadu uskoro i prvi rezultati saradnje

Slika

U okviru nastavka saradnje između J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj i škola na području Kaknja u prijepodnevnim satima upriličen je sastanak sa direktorima kakanjskih škola (tri srednje i šest osnovnih) te predstavnika Ekopak firme iz Sarajeva.

Ekopak je prvi ovlašteni operater sistema za upravljanje ambalažnim otpadom te vlasnik licence znaka “Zelena tačka” za tržište Bosne i Hercegovine. “Zelena tačka” se stavlja na ambalažu proizvoda, a krajnjem potrošaču daje do znanja da, nakon što proizvod bude potrošen, a ambalaža odbačena, postoji sistem koji će se za tu ambalažu pobrinuti, prikupiti je i reciklirati, umjesto da završi na deponiji ili u okolišu.

Znak „Zelene tačke“ je registrovan u više od 170 zemalja i smatra se najviše korištenim zaštićenim znakom na svijetu.

Veliko je interesovanje Ekopaka da pored 14 općina u Federaciji djeluje i na području Kaknja. Prvi saradnici u narednom periodu Ekopak-u bit će predstavnici škola i „VODOKOM“, koji će zajedničkom saradnjom, prijedlozima i aktivnostima u skorije vrijeme pokazati i prve rezultate, 6 zelenih otoka u gradu, te namjenski kontejneri centralnim i područnim školama.

Jednoglasan zaključak, i preporuka pod znakom „hitno“ svih učesnika današnjeg sastanka je edukacija  svih građana od 7 do 77 godina, rad na edukaciji i razvijanju potrebne svijesti i odnosa prema otpadu.

Obavještenje

 Javno preduzeće „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj će u narednom periodu intenzivno vršiti kontrole na područjima na kojima se realizuje redovan odvoz otpada, a posebno u užem gradskom jezgru gdje će sa općinskom inspekcijskom službom obilaziti teren, ocjenjivati situaciju te po potrebi poduzimati zakonom predviđene mjere. 

Cilj ove akcije je održati, za sada, zadovoljavajući nivo sigurnosne te higijensko-epidemiološke situacije.

U narednom periodu obratite pažnju na zapaljen otpad, posebno lug, prilikom odlaganja u kontejnere. U nepovoljnim zimskim uslovima strujanje zraka omogućava zapaljenje otpada u kontejnerima. Time se uzrokuje još veća zagađenost zraka kojeg svi, zajedno s našom djecom udišemo, ugrožava se sigurnost građana koji tom prilikom mogu biti na više načina povrijeđeni kao i sigurnost njihove imovine (npr. automobila parkiranih u blizini), te uništavanja kontejnera - stalnih sredstava ovog preduzeća.

Mnoge druge posljedice mogu nastati prilikom neodgovornog ponašanja spram odlaganja otpada kojeg svi pravimo i za koji smo svi odgovorni.

Obratite pažnju o kakvoj vrsti otpada se radi i ne istresajte zapaljen otpad posebno lug u kontejnere, a korisnike koji žive u prigradskim naseljima podsjećamo da otpad (vreće do 20 kg) uredno sortiraju, radi lakšeg saniranja i prikupljanja. Vreće koje nemaju propisanu težinu radnici nisu dužni prikupiti, i ukoliko ostanu na terenu to stvara novu problematiku, a to sigurno nije u cilju ni ove firme ni korisnika.

Redovnim platišama, savjesnim građanima i pravnim licima, a kojih je većina, zahvaljujemo na saradnji i podsjećamo da se za sve informacije ili prijedloge možete obratiti svakim radnim danom u direkciju VODOKOM-a ili nazvati na broj telefona 55 79 50, e-mail vodokom@bih.net.ba.  

Servisna informacija

Služba zimskog održavanja i jutros je angažovana na čišćenju, razgrtanju i posipanju  saobraćajnica i puteva za koje je zadužena na osnovu naloga Zavoda za izgradnju i planiranje Općine Kakanj.
Osim angažovanja mehanizacije aktuelno je i ručno čišćenje trotoara, stepeništa, prilaza.
Svi putni pravci, uključujući i put prema Ponijerima, koje VODOKOM održava jutros (19.01.2016.g.)  su prohodni i saobraćaj se odvija u skladu sa zimskim uslovima na putevima.
Za sve dodatne informacije, sugestije ili prijedloge, nazovite nas na broj telefona 55 79 50 ili pošaljite upit ili fotografiju na vodokom@bih.net.ba

Vašoj pažnji preporučujemo i tekst objavljen jutros na općinskoj web stranici pod naslovom "Zimsko održavanje puteva: Nekoliko pojašnjenja u vezi upućenih kritika." ( http://kakanj.com.ba/v4/zisko-odrzavanje-puteva-nekoliko-pojasnjenja-u-vezi-upucenih-kritika/ )

Slika
ČESTITKA

Povodom 15. januara, Dana vozača i automehaničara, upućujemo iskrene čestitke uz želje za dobro zdravlje, sigurne ceste, porodičnu i svaku drugu sreću.

Uprava J.P. "VODOKOM" d.o.o. Kakanj

Obavještenje

Obavještavamo korisnike koji se snabdijevaju sa izvorišta "Bukovica" da se do kraja dana (12.01.2016.g.) očekuje stabilizacija snabdijevanja nakon današnjeg puknuća cijevi većeg profila.
Sanacija je završena te se do večernjih sati očekuje uredna isporuka svim korisnicima koji se snabdijevaju sa našeg najvećeg izvorišta i i vodozahvata "Bukovica".
Zahvaljujemo korisnicima na strpljenju te podsjećamo da se za sve informacije mogu obratiti na broj telefona 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba

Servisna informacija

Nakon novih sniježnih padavina stanje na saobraćajnicama, koje po nalogu Zavoda održava VODOKOM, je zadovoljavajuće. Tokom noći i ranih jutarnjih sati ekipe Službe zimskog održavanja intervenisale su na gotovo svim putnim pravcima koji su jutros i prohodni, uključujući i put prema Ponijerima.
Jutros je nastavljeno i čišćenje trotoara i drugih pješačkih staza i prilaza.
Za više informacija ili eventualne prijave možete se obratiti na broj telefona VODOKOM centrala 55 79 50, e-mail vodokom@bih.net.ba, ili na broj telefona Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj 55 20 12.

Saobraćajnica prema Ponijerima i Ponijeri jutros u 10 sati (06.01.2016.g.).
Slika
ČESTITKA
Povodom predstojećeg blagdana, pravoslavnog Božića, onima koji slave u Bosni i Hercegovini, posebno korisnicima naših usluga te poslovnim partnerima upućujemo iskrene čestitke i najljepše želje.

Uprava J.P. "VODOKOM" d.o.o. KakanjNa priloženim fotografijama možete pogledati stanje na važnijim cestama, prigradskim i gradskim, snimljenim  danas (05.01.2016.g.) u prijepodnevnim satima. Vaše fotografije možete poslati na e-mail vodokom@bih.net.ba

Servisna informacija 05.01.2016.g.

I jutros su ekipe Službe zimskog održavanja na terenu odnosno vrše čišćenje, mašinsko i ručno, na saobraćajnicama za koje je zadužen VODOKOM.

Radilo se i tokom protekle noći na razgrtanju i posipanju, tako da su trenutno sve saobraćajnice prohodne uključujući i put prema Ponijerima.

U toku je čišćenje prilaza, stepeništa, trotoara u užem gradskom području.

Pozivamo građane da nam svoje prijave, prijedloge ili fotografije upute na e-mail vodokom@bih.net.ba ili nas pozovite na broj 55 79 50.

Saopštenje

 Povodom pisanja građana na nekim portalima i Facebook-u a u vezi održavanja saobraćajnica koje po nalogu Zavoda održava „VODOKOM“ upućujemo saopštenje za javnost:

Zahvaljujemo građanima koji u ovom trenutku razumiju i prije svega vide da radnici i raspoloživa mehanizacija konstantno (24 sata) rade na raščišćavanju, razgrtanju i posipanju saobraćajnica, kako mašinski tako i ručno, te su tim povodom i uputili razumne sugestije kako Općini tako i ovom preduzeću.

Onim građanima koji su navodno nezadovoljni održavanjem saobraćajnica, posebno prema izletištu Ponijeri, prije svega savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme, prije svega zimskih guma, uz ostalu opremu što smo svakako zakonom obavezni u zimskom periodu. Posebno im preporučujemo da kada u ovim uslovima putuju u druge susjedne općine, pa i u glavni grad, obrate pažnju na stanje i prohodnost njihovih puteva, i onda nek na prenesu svoje utiske.  U svakom slučaju zahvaljujemo ima na, vjerujemo, dobronamjernim kritikama koje ćemo uvažiti i maksimalno ispoštovati, a što će na kraju ocijeniti nadzorni organ, odnosno Zavod za izgradnju i planiranje Općine Kakanj.

Na raspolaganju smo 24 sata, radimo punom parom za dobrobit ovog grada i svih ljudi koji u njemu žive.

Kontakt telefoni: 557 – 950, 557 – 951.

E-mail: vodokom@bih.net.ba

Servisna informacija

Stanje na putevima koje održava J.P. "VODOKOM" d.o.o. Kakanj

Slika
Tokom proteklog vikenda (02. i 03. januara)  na snazi je bila aktivna dežura i ekipa zimske Službe u dnevnim i noćnim satima radila je na razgrtanju snijega i posipanju saobraćajnica koje održava VODOKOM po nalogu Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj.

Jutros su gradske i prigradske saobraćajnice prohodne kao i putni pravac prema Ponijerima.

S obzirom da je prisutan veliki broj izletnika, posebno vikendom, čisti se i put do spomenika, iako nije ugovorna obaveza. Apelujemo na izletnike i vlasnike vikend objekata da ne ostavljaju vozila na putu jer takvo parkiranje otežava rašćišavanje i rad namjenskog kamiona.

U toku je i ručno razgrtanje i posipanje na prilazima prema važnijim objektima (Dom zdravlja, policija itd.). Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, intenzivno se radi na raščišćavanju saobraćajnica, pa korisnike kojima se tokom dana ne uspije odvući otpad u vrećama molimo za strpljenje, odvoz će se izvršiti naknadno.

Pozivamo građane da nam svoje prijave, prijedloge ili fotografije upute na e-mail vodokom@bih.net.ba ili nas pozovite na broj 55 79 50.

 

Slika
GRAĐANIMA KAKNJA, KORISNICIMA NAŠIH USLUGA TE POSLOVNIM PARTNERIMA ŽELIMO SRETNU I USPJEŠNU NOVU 2016. GODINU.
PROTEKLU GODINU OBILJEŽILI SMO DOBROM SARADNJOM, USPJEŠNIM PROJEKTIMA I U KORIST SVIH GRAĐANA OVOG GRADA. U TO IME PREGRŠT LIJEPIH ŽELJA, PORODIČNU SREĆU I DOBRO ZDRAVLJE NEK VAM DONESE GODINA NOVA.

UPRAVA J.P. "VODOKOM" D.O.O. KAKANJ

Servisna informacija

 
Obavještavamo korisnike naših usluga, građane Kaknja, da je petak 01. januar 2016. godine neradni dan, te korisnike kojima se po rasporedu odvozi otpad molimo da ne iznose vreće. Od subote 02. januara na snazi je ponovo redovan raspored odvoza.

U subotu 2. januara bit će otovorene i radit će zelena i robna pijaca te blagajna preduzeća.

U pasivnoj dežuri bit će službe zimskog održavanja puteva kao i dežura za vodovodno-kanalizacione prijave. Broj dežure je 060 329 77 44.

Koristimo se ovom prilikom te pozivamo građane da nam svoje prijave, prijedloge ili fotografije upute na e-mail vodokom@bih.net.ba ili nas pozovite na broj 55 79 50.

Slika
ČESTITKA

KATOLICIMA U NAŠOJ DOMOVINI BOSNI I HERCEGOVINI, KAKNJU, UPOSLENICIMA J.P."VODOKOM", POSLOVNIM PARTNERIMA TE KORISNICIMA NAŠIH USLUGA ŽELIMO SRETAN I ČESTIT BOŽIĆ, UZ ŽELJU DA OVAJ BLAGDAN PROVEDU U ZDRAVLJU I VESELJU SA SVOJIM NAJMILIJIM, RODBINOM, PRIJATELJIMA I KOMŠIJAMA.

UPRAVA J.P."VODOKOM" D.O.O. KAKANJ


Obavještenje

Obavještavamo građane da će 31.decembra u redovnom terminu raditi zelena pijaca, a i stog dana u četvrtak 31. decembra, bit će otovorena i robna pijaca.
U subotu 2. januara 2016. godine neće biti izmjene termina u radu, tako da će biti otvorene i zelena i robna pijaca od 7 do 15 i 30.

Servisna informacija

Poštovani korisnici, u užem gradskom području odnosno u zgradama zajedničkog stanovanja, obavještavamo vas da ste dužni do 25 –tog u mjesecu prijaviti stanje na mjerilu.
Prijavu možete izvršiti do petka 25. decembra do 15 i 30 lično u obračunskoj, putem telefona 55 79 50 ili direktno na našoj web stranici www.vodokom.ba.

Obavještenje

U toku su radovi na polaganju vodovodne linije Koprivnica – Banjevac. Na saobraćajnici u pomenutom naselju u narednih nekoliko dana bit će prisutni radnici i mašine pa apelujemo na vozače da tokom izvođenja radova koriste alternativne pravce poput Banjevac- Termoelektrana  ili put prema Doboju.

Zahvaljujemo vozačima na strpljenju i podsjećamo da se za dodatne informacije možete obratiti na broj telefona 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.

ČESTITKA

21.decembar Dan rudara

Slika
Povodom Dana rudara upućujemo iskrene čestitke svim komoratima u Bosni i Hercegovini. Posebne čestitke upućujemo menadžmentu RMU Kakanj i kakanjskim komoratima uz želje za dobro zdravlje i još veće uspjehe u radu, uz rudarski pozdrav SRETNO.

Uprava J.P. "VODOKOM" d.o.o. Kakanj

Koprivnica - Banjevac: U naredna dva-tri dana koristiti alternativne pravce

U toku su radovi na polaganju vodovodne linije Koprivnica – Banjevac. Na saobraćajnici u pomenutom naselju u narednih dva-tri dana bit će prisutni radnici i mašine pa apelujemo na vozače da tokom izvođenja radova koriste alternativne pravce poput Banjevac- Termoelektrana  ili put prema Doboju.

Zahvaljujemo vozačima na strpljenju i podsjećamo da se za dodatne informacije možete obratiti na broj telefona 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.

Analiza

Posljednju kao i ranije analize vode pristigle iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane možete pogledati u Galeriji. Za više informacija obratite se u direkciju preduzeća, 55 79 50, ili u Institut na broj (032) 443 - 540.

Obavještenje

Prema najavi iz Općine Kakanj ovih dana pojačane su aktivnosti općinske inspekcije na sankcionisanju osoba koje otpad iz kotlovnica odlažu na javne površine što je prema općinskoj Odluci o komunalnom redu strogo zabranjeno.

Tim povodom podsjećamo da su vlasnici objekata u kojima se koriste kotlovnice, fizička i pravna lica, dužni otpad iz istih deponovati prema zakonom predviđen način.

Potrebno je potpisati ugovor sa nadležnim komunalnim preduzećem odnosno VODOKOM-om koje će obezbijediti transport i deponovanje, dok je utovar obaveza korisnika.

VODOKOM već ima potpisane ugovore sa nekim korisnicima, uglavnom pravnim licima, a po potrebi i fizčkim.   

Informacije o ugovoru, transportu, deponovanju, cjenovniku i ostale dobit ćete u direkciji preduzeća, kancelarija broj 9. Upit možete tražiti i na broj telefona 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.

Najave iz Općine Kakanj

Pojačane inspekcijske aktivnosti

Slika
Odsjek za inspekcije Općine Kakanj obavještava pravna i fizička lica sa područja općine Kaknja da su dužni zaključiti Ugovor o organiziranom odvozu otpadnog materijala iz kotlovnica sa nadležnim preduzećem za odvoz istog na teritoriji općine Kakanj.
Akcentiramo da nije dozvoljeno otpad iz kotlovnice istresati ni u kontejner ni pored kontejnera. Dakle, jedini ispravan način je potpisati ugovor sa JP “Vodokom” Kakanj na osnovu kojeg će ovo preduzeće redovno odvoziti ovu vrstu otpada iz dvorišta objekata koji imaju kotlovnice.


Općinska inspekcija provodi aktivnosti na sankcionisanju osoba koja otpad iz kotlovnica odlažu samoinicijativno na mjestima gdje to nije dozvoljeno. Pozivamo građane da nam prijave slučajeve neadekvatnog odlaganja ove vrste otpada.

(preuzeto sa www.kakanj.gov.ba)

Slika

Građanima BiH posebno Kakanjcima, korisnicima naših usluga te poslovnim partnerima upućujemo iskrene čestitke povodom 25. novembra Dana državnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Jedan od dva najznačajnija datuma u novijoj historiji BiH obilježimo zajedno, dostojanstveno i onako kako priliči patriotama koji su se kroz historiju borili za opstanak naše domovine.

Posebne čestitke upućujemo bivšim i sadašnjim pripadnicima Armije BiH te načelniku Nerminu Mandri i njegovim saradnicima koji su nizom uspješnih rezultata u našem Kaknju pomakli granice i razbili predrasude o ovom gradu i ljudima.

Čestitamo Vam 25. novembar Dan državnosti.


Uprava JP "VODOKOM" d.o.o. Kakanj

Servisna informacija

Poštovani korisnici, u užem gradskom području odnosno u zgradama zajedničkog stanovanja, obavještavamo vas da ste dužni do 25 –tog u mjesecu prijaviti stanje na mjerilu.

Stanje prijavite do sutra (24.11.2015.g.) do 15 i 30, s obzirom da je srijeda neradni dan.

Prijava se može izvršiti putem telefona 55 79 50, lično u obračunskoj, a korisnicima interneta omogućili smo i direktnu prijavu na  www.vodokom.ba.

Servisna informacija

Zbog kvara na pumpnom postrojenju bazena „Greben“ zaustavljeno je vodosnabdijevanje za područja Varde, 4. juli i drugih područja koja se snabdijevaju sa ovog bazena. Popravka pumpe je u toku pa molimo korisnike za strpljenje.

Zbog neophodnih radova na vodovodnoj mreži na lokaciji kod Mosta zlatnih ljiljana bit će obustavljeno snabdijevanje za gradsku dvoranu i nekolicinu korisnika na tom području. Radovi će biti završeni u prijepodnevnim satima.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona 557 950 i na e-mail vodokom@bih.net.ba.

 

Vodovodno-kanalizaciona mreža za novu romsku zgradu

Ove sedmice počeli su radovi na izradi vodovodno-kanalizacione mreže i priključka nove zgrade u naselju Varda u koju će biti useljene romske porodice.

Nakon potpisivanja ugvora između Općine i „VODOKOM-a“ odmah se pristupilo iskopima i svim neophodnim radovima kako bi nova zgrada što prije dobila priključke za vodu i kanalizaciju.

Dužina kanalizacione mreže iznosi 330, a vodovodne 170 metara. Završetak pomenutih infrastrukturnih radova očekuje se do kraja iduće sedmice.

Konačno: Počela montaža prvih polupodzemnih kontejnera u gradu

Nakon pripremnih radova na lokaciji na kojoj će biti postavljeni prvi polupodzemni kontejneri u našem gradu stekli su se uslovi i za njihovo konačno postavljanje odnosno montažu.

Slika
Nakon  pripremnih radova na lokaciji na kojoj će biti postavljeni prvi polupodzemni kontejneri u našem gradu stekli su se uslovi i za njihovo konačno postavljanje odnosno montažu.

Danas su radnici J.P. „VODOKOM“ počeli montažu prvih polupodzemnih kontejnera koji će zamijeniti stare, klasične i u odnosu na nove nepraktične posude koje su se tokom korištenja znale „pretvoriti“ u prave male deponije. Uz svu angažovanost i napore radnika često se nije moglo izaći na kraj sa nesavjesnim građanima i drugim faktorima koji su uticali da se otpad nalazi svugdje osim na za to odgovarajućem mjestu.

Često puta ističemo napore, saradnju, realizacije velikog broja ideja između Općine Kakanj i J.P. „VODOKOM“ što svakako želimo i ovaj put.

Zajedničkim ulaganjima dobit ćemo modernu nišu i lokaciju u najužem dijelu grada za odlaganje otpada kojim mogu upravljati samo ovlašteni radnici.

U narednom periodu odlučivat će građani. Vidjet ćemo da li će upotreba polupodzemnih kontejnera polučiti željene rezultate, odnosno uredno sortiran i odložen otpad, spreman za daljnji tretman ili već viđene prizore.

Mi i dalje vjerujemo u budućnost Kaknja i svih građana u svim sferama njegovog razvoja pa tako i u stvaranju boljih i čišćih uslova življenja.

U toku jesenja sadnja sezonskog cvijeća

Po nalogu Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj na više lokacija u gradu radnici J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj rade na uređenju cvijetnjaka i sadnji sadnica na javnim zelenim površinama.  S obzirom da je ovih dana aktuelna jesenja sadnja sezonskog cvijeća pomenuti radovi intenzivirani su u užem gradskom području i uz povoljne vremenske prilike gradska jezgra sigurno će dobiti ljepši i veseliji izgled.

Uz prilog izdvajamo i nekoliko fotografija, a svakako pozivamo i vas da nam pošaljete svoje fotografije koje zabilježite na ulicama našeg grada, koje mogu biti različite namjene kritika, pohvala, sugestija, prijedlog.... vodokom@bih.net.ba.

Akcija isključenja i utuženja nastavlja se i u novembru

Podsjećamo da se nastavlja akcija isključenja sa vodovodne mreže.

Kao što smo ranije obavijestili akcija je intenzivirana na svim područjima.

Kako ne bi došlo do krajnje mjere sankcije isključenja i ostvarenja potraživanja putem suda izmirujte svoje obaveze na vrijeme.

Našim korisnicima svakako želimo izaći u susret pa smo kao što je poznato omogućili da svoja dugovanja možete i sporazumno riješiti odnosno dug otplaćivati u više mjesečnih rata direktno na blagajni preduzeća ili putem platne liste.

Preporučujemo da se informišete o načinu otplate duga i da reagujete prije isključenja ili tužbe lično u direkciji preduzeća, putem telefona 557-950 ili putem e-mail-a vodokom@bih.net.ba.

Kupljeno novo specijalno vozilo - kamion metilica

Nastavljajući uspješnu saradnju u svim segmentima komunalne djelatnosti, u rješavanju i nalaženju najboljih rješenja realizovana je još jedna aktivnost zahvaljujući senzibilitetu Općine Kakanj.

Naime, ovih dana nakon provedbe svih zakonskih postupaka javne nabavke, Općina je finansirala kupovinu trećeg specijalnog kamiona koji će zadovoljavati kapacitete na cijelom gradskom i prigradskom području.

Radi se o specijalnom vozilu, kamionu metilici, polovno, marke Mercedes Benz 975.26, vrijednosti 55.926 KM, koje će se koristiti u čišćenju, metenju, usisavanju prašine kako na području gradskih tako i prigradskih ulica i drugih javnih površina.

Iz J.P. „VODOKOM“ ističu kako će navedeno vozilo odmah biti stavljeno u upotrebu i raspoređeno po ranije napravljenom rasporedu.

Polupodzemni kontejneri uskoro na prvoj lokaciji u gradu

Nastavak aktivnosti u okviru Projekta integralnog upravljanja otpadom u Općini Kakanj

Slika
J.P. “VODOKOM” u saradnji sa Općinom Kakanj i u budućem periodu nastavlja aktivnosti u provedbi Projekta integralnog prikupljanja otpada.

Sa dosadašnjom realizacijom Kakanj je pokazao da želi i može više u svim oblastima pa tako i u stvaranju i očuvanju boljih uslova življenja.

Radnici „VODOKOM-a“ ovih dana izvode pripremne radove na prvoj lokaciji na kojoj će se postaviti polupodzemni kontejneri. Radi se o tzv. betonskim i zemljanim radovima kod drugog solitera gdje su ranije bili postavljeni klasični kontejneri. Koliko god se radnici trudili, apelovali, čistili, često je oko kontejnerske niše bila prava mala deponija. Pomenuta lokacija sigurno je pravi izbor za početak revolucije u prikupljanju i upravljanju otpadom.

Projekat integralnog upravljanja otpadom do sada uglavnom ide planiranom dinamikom , a prema trenutnoj procjeni uskoro će Kakanj dobiti prve polupodzemne kontejnere što nas svrstava u vrh općina u BiH koje dostižu najveće standarde u ovoj oblasti.

 

Posljednje očitanje mjerila u ovoj godini počinje u ponedjeljak 12. oktobra

Nakon očitanja obavezna zaštita mjerila i šahtova

Slika

Obavještavamo korisnike naših usluga u seoskim i prigradskim područjima da će se od ponedjeljka 12. oktobra vršiti posljednje očitanje mjerila u ovoj godini.

Kako je to već i ranije bila praksa da se zbog vremenskih prilika posljednje očitanje vrši u oktobru preporučujemo da nakon očitanja uredno zaštitite mjerila i šahtove.

Način obračuna je kao i ranijih sezona, akontativno, na osnovu prosječne potrošnje u mjesecu oktobru. Zbog toga je veoma važno da našim inkasantima omogućite nesmetan pristup mjerilu, a ukoliko ne budete prisutni ili je mjerilo nepristupačno (zaključano) u Vašem je interesu da javite stanje potrošnje do 25. oktobra kako bi se tokom zimskog perioda dužili po realnom prosjeku, i kako bi u martu, naredne godine, imali što manje „iznenađenja“ na računu.

Molimo da vaše obaveze odnosno račune izmirujete na vrijeme, te podjsećamo da se za sve informacije i intervencije možete obratiti u direkciju preduzeća, putem telefona 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.

Radovi na uređenju i održavanju zelenih javnih površina - sječa drveća po nalogu Zavoda za planiranje i izgradnju, uz pomoć vatrogasaca.
Posljednju kao i ranije analize vode pristigle iz Zavoda za javno zdravstvo Zenica možete pogledati u Galeriji. Za sve informacije nazovite direkciju 55 79 50 ili direktno Zavod za javno zdravstvo Zenica  (032) 443 - 540.
Slika
MUSLIMANIMA I MUSLIMANKAMA NAŠEG KAKNJA, BOSNE I HERCEGOVINE A POSEBNO KORISNICIMA USLUGA I POSLOVNIM PARTNERIMA UPUĆUJEMO ISKRENE ČESTITKE U POVODU NASTUPAJUĆEG KURBAN BAJRAMA.
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.
UPRAVA J.P. "VODOKOM" D.O.O. kAKANJ


.

Servisna informacija

Potrošači koji žive u zgradama zajedničkog stanovanja stanje na mjerilu dužni su prijaviti svakog mjeseca do 25.
Pozivamo vas da to učinite i ovaj mjesec kako bi se obračun izvršio na vrijeme i na osnovu stvarne potrošnje što je svakako u najvećoj koristi samim korisnicima.
Korisnici koji ne žive u zgradama stanje mogu prijaviti u skladu sa datumom obračuna prikazanog na računu.

Prijava se može izvršiti putem telefona 55 79 50, lično u obračunskoj, a najpraktičniji način prijave je svakako direktna na www.vodokom.ba

Obavještenje

Obavještavamo građane da će sutra (23.09.2015.g.) zbog bajramskog blagdana biti otvorene i zelena i tzv. robna pijaca u terminu od 7 do 16 sati.

U četvrtak 24. septembra je neradni dan, dok će u petak, kao i subotu, sve službe raditi prema ustaljenom rasporedu i radnom vremenu.

Korisnike kojima se prema redovnom rasporedu odvozi otpad četvrtkom pozivamo da ne iznose vreće.

Broj dežurne službe koju možete nazvati u slučaju puknuća na vodovodnoj ili kanalizacionoj mreži je 060 329 77 44.

Obavještenje

Obavještavamo učesnike u saobraćaju da će danas biti obustavljen saobraćaj na sporednoj  cesti pored novog dječijeg igrališta, potez od apoteke Paunovski do objekta Ede.

Radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže bit će završeni do kraja dana do kada će trajati i   obustava saobraćaja. Učesnicima u saobraćaju zahvaljujemo na raumijevanju i strpljenju.

Kontakt telefoni: 557 – 950, 557 – 951.

E-mail: vodokom.pitanja@gmail.com, vodokom@bih.net.ba

Radovi u industrijskoj zoni

 

Slika
Na osnovu ugovora sa Općinom Kakanj J.P. "VODOKOM" d.o.o. Kakanj  ove sedmice nastavlja izvođenje radova u industrijskoj zoni i to izrada primarne kanalizacione mreže.

Servisna informacija

Završena je sanacija puknuća cijevi profila Ø 500 koja se tokom protekle noći desila u blizini rezervoara „Dragići“ zbog čega je područje užeg grada ostalo bez vode.

Slične havarije na vodovodnoj mreži navedenog profila nisu česte pa je ocijenjeno da se sanacija izvršila i prije predviđenog roka što svakako ide u korist našim korisnicima kojima zahvaljujemo na strpljenju te podsjećamo da danas, tokom noći i sutrašnjeg dana očekujemo potpunu stabilizaciju vodosnabdijevanja svih posebno vršnih dijelova grada.

 

Servisna informacija

Tokom noći (14.09.2015.g.) došlo je do puknuća cijevi profila Ø 500 zbog čega je područje užeg grada bez vode. Ekipe su već na terenu i radi se na sanaciji puknuća. Alternativa u ovim trenutcima je vodosnabdijevanje sa drugih izvorišta usljed čega će vršni dijelovi i dalje biti bez vode.

Oslabljen pritisak, poremećeno vodosnabdijevanje trajat će do završetka sanacije a ona se očekuje tokom dana.

Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju te podsjećamo da se za sve informacije možete obratiti na broj 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba.

Obavještenje

Obavještavamo učesnike u saobraćaju da će danas (08.09.2015.g.) biti privremeno obustavljen saobraćaj na transvezali kod kafea „Kapo“. Izvode se nepohodni radovi na vodovodnoj mreži te s obzirom da su urađene sve pripreme očekuje se kratkotrajna obustava u prijepodnevnim satima.

Kontakt telefoni: 557 – 950, 557 – 951, e-mail: vodokom@bih.net.ba.

Projekat

Rekontrukcija pumpne stanice "pitka voda"

Slika
U okviru projekta Rekonstrukcija pumpne stanice"pitka voda" koji se finansira iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH, danas su započeti radovi demontaži starog i montaži novog pumpnog postrojenja na pumpnoj stanici "pitka voda". Odobrena sredstva u iznosu od 50.000 KM će poslužiti za rekonstrukciju pumpnog postrojenja kao i kompletne elektro opreme za pumpnu stanicu, čime će se poboljšati uslovi za distribuciju vode za izvorišta "pitka voda". Završetak radova se očekuje 25.08., kada će se u probni rad pustiti pumpno postrojenje.

Najnovije analize vode možete pogledati u galeriji slika

Kakanjski dani 2015

Dani organske proizvodnje

Slika

U okviru Programa kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2015“ i Dana organske proizvodnje na jednom od štandova možete pronaći i ponudu iz vlastitih plastenika J.P.  „VODOKOM“. Razne vrste sadnica cvijeća, drveća i ukrasnog bilja možete pogledati svakim danom do kraja spomenute manifestacije.

Apel

 

Slika

Poštovani sugrađani koristimo se ovom prilikom da vam uputimo apel za racionalnijom potrošnjom vode.

Trenutne vremenske prilike utiču na oslabljen dotok vode na svim izvorištima što utiče na uredno snabdijevanje potrošača, posebno onih u višim područjima (ili visočijim spratovima),  i područjima na kojima su crpne stanice. Konstantno pratimo stanje i kapacitete izvorišta i bazena i trenutno je naš stav da još uvijek ne pristupamo režimu redukcija iako je potrošnja vode drastično povećana u vrijeme kada je svima najpotrebnija. Molimo vas da vodu koristite za osnovne potrebe i podržite štednju kako bi raspoložive količine mogle biti dovoljne za sve. Situacija je više nego alarmanta te vas pozivamo da krajnje savjesno podržite naš poziv za racionalnijom potrošnjom.
Crpna stanica Banjevac - Koprivnica

 

Slika

Na osnovu potpisanog ugovora sa Općinom Kakanj izvode se radovi na izgradnji vodovodne mreže u Koprivnici (Program utroška sredstava vodnih naknada iz 2014.g). Tako se ovih dana završavaju radovi na izgradnji crpne stanice Banjevac-Koprivnica. Cjelokupan projekat (rezervoar, crpna stanica, cjevovod (distributivni i potisni), šahtovi na trasi, itd.) vrijedan je  cca. 100.000 KM.Osim navedenog položeno je i 390 metara Ø 63 mm sa svim spojnim materijalom.

 

Danas potpisani ugovori sa volonterima

Općina Kakanj finansira volonterski rad lica sa završenom visokom školskom spremom ili visokim obrazovanjem

Slika

Danas su u direkciji J.P. „VODOKOM“ potpisani ugovori sa devet volontera koji će u narednih 12 mjeseci obavljati volonterski rad u struci za koju su se školovali.

Volonterski rad lica sa završenom visokom školskom spremom ili vioskim obrazovanjem, a radi stručnog osposobljavanja za samostalan rad u struci i sticanja radnog iskustva bez zasnivanja radnog odnosa finansirat će Općina Kakanj na osnovu ranije objavljenog javnog poziva i provedene zakonske procedure. Finansiranje se odnosi na naknadu za ishranu u toku rada, osiguranje u slučaju povrede na radu ili profesionalne bolesti i penzijsko i invalidsko osiguranje.

Volontirat će u skladu sa zakonom, potpisanim ugovorom, usputstvima poslodavca, a sve po pravilima struke i profesionalne etike.

 

Najnoviju analizu vode pristigle iz Zavoda za javno zdravstvo Zenica pogledajte u rubrici Galerija
Slika
SUGRAĐANIMA, KORISNICIMA NAŠIH USLUGA TE POSLOVNIIM PARTNERIMA ISLAMSKE VJEROISPOVJESTI UPUĆUJEMO ISKRENE ČESTITKE POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.

Obavještenje

Zbog bajramskog blagdana sutra ne radni dan

Slika

Zbog bajramskog blagdana sutra 17. juli je ne radni dan. U slučaju hitnih potreba na vodovodnoj ili kanalizacionoj mreži možete pozvati dežuru na broj 060 329 77 44.

Korisnicima kojima se po redovnom rasporedu vozi petkom preporučujemo da ne iznose vreće sa otpadom. Odvoz otpada sutra će biti izvršen samo u užem gradskom području.

Od subote 18.jula odvoz će se vršiti po redovnom rasporedu, radit će po potrebi i ostale službe, blagajna preduzeća a u redovnom terminu radit će i zelena i robna pijaca.

Tokom bajramskog praznika i predstojećeg vikenda očekujemo uredno snabdijevanje potrošača vodom, iako se bilježi smanjen dotok na Bukovici. Uz racionalnu potrošnju i štednju ne bi trebalo biti problema u isporuci vode.

Upućujemo vam iskrene bajramske čestitke i pozivamo da nam svoje prijave, prijedloge ili fotografije uputite na e-mail vodokom@bih.net.ba.

 

Apel

Prekomjerna potrošnja vode aktuelna je u svim sredina posebno u ljetno vrijeme kada je svima najpotrebnija.

Na području naše Općine trenutno se ne provode ekstremne mjere poput redukcija s obzirom da je dotok vode na svim izvorištima još uvijek zadovoljavajući s napomenom da je na glavnom izvorištu Bukovica u posljednih nekoliko dana smanjen.

Potrošnja vode drastično je povećana i nerijetko se dešava da komšije u nizinskim dijelovima troše bezobzirno dok u visinskim dijelovima ostaju bez kapi baš u vrijeme kada je najpotrebnija.

Ukoliko nesavjesni potrošači ne shvate da voda nije neiscrpan izvor i ukoliko ne počne odgovornije ponašanje spram potrošnje nije isključeno uvođenje redukcija.

Osim povećane potrošnje na gubitke vode utječu i nelegalni priključci odnosno krađa vode.

Strogo je zabranjeno bilo kakvo neovlašteno pristupanje vodovodnoj mreži. Stoga upućujemo apel korisnicima koji primijete zloupotrebu vodovodne mreže da odmah prijave na broj telefona 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba. Anonimnost poziva je zagarantovana.

Servisna informacija

Zbog puknuća cijevi većeg profila potrošači u gradskom području (Alije Izetbegovića, od pekare Delibašić u centru do mosta na rijeci Zgošći) trenutno su bez vode. Sanacija puknuća je u toku a završetak radova i normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se do kraja dana.
Molimo korisnike za strpljenje i podsjećamo da se za sve dodatne informacije možete obratiti na broj telefona 55 79 50 ili na e-mail vodokom@bih.net.ba
Slika
Analize pristigle iz Zavoda za javno zdravstvo Zenica, ranije kao i najnoviju, možete pogledati u Galeriji.
Za dodatne informacije pozovite nas na broj 55 79 50 ili napišite e-mail vodokom@bih.net.ba.
Kantonalni zavod za javno zdravstvo Zenica
Telefon: +387 (032) 443 - 540 fax: +387 (032) 443 - 530 e-mail: info@javnozdravstvo.ba

Po nalogu Zavoda za planiranje i izgradnju postavljeni ležeći policajci

 

Slika

Na nekoliko lokacija u gradu (7. muslimanske, M. Bošnjaka i drugim) radnici „VODOKOM-a“ postavili su ležeće policajce po nalogu Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj.

Ležeći policajac je naziv za prepreku koja se postavlja preko uličnog  kolovoza ili preko ceste kako bi se na tom mjesto natjeralo vozače da smanje brzinu. Ako se brzina ne smanji,  automobil ili vozilo odskoči i dobro se protrese kad prelazi preko ležećeg policajca, što može dovesti do oštećenja donjeg dijela vozila.

Ležeći policajci obično se postavljaju u blizini škola, predškolskih ustanova ili drugih objekata u kojima borave djeca i gdje ih je potrebno zaštititi od nesavjesnih vozača. Mogu se postavljati i na drugim mjestima gdje je potrebno usporiti saobraćaj, npr. u ulicama ili na cestama na kojima ima mnogo pješaka, prolaznika ili šetača, tj. u ulicama koje se povremeno pretvaraju u gradska korza ili turističke šetnice. Mogu se postavljati i na mjestima gdje se sporedne ceste ili ulice spajaju s cestama ili ulicama koje imaju pravo prvenstva da bi se spriječilo izlijetanje vozila na takve ceste.

Ležeći policajci u početku su se pravili od tvrdih materijela, obično od betona , ali se zbog održavanja, brzine postavljanja ili popravke sve više koriste elastični materijali, kao što je guma.

Foto zapis

U toku izgradnja pumpne stanice Banjevac - Koprivnica

Slika
Foto zapis sa izgradnje pumpne stanice Banjevac – Koprivnica. Izgradnju vodovodne mreže u ovom naselju finansira nadležno kantonalno ministarstvo iz Programa utroška sredstava vodnih naknada iz 2014. godine preko Općine Kakanj. Izgradnja je u toku,  a ubrzo se očekuje i završetak I faze.

Čestitka

5.juni Svjetski dan zaštite okoliša

Slika

Sutra je 5. juni Svjetski dan zaštite okoliša. Tim povodom građanima posebno korisnicima naših usluga upućujemo iskrene čestitke.

Korstimo se ovom prilikom da uz čestitku posebno istaknemo realizaciju Projekta integralnog upravljanja komunalnim otpadom, za šta se izdvajaju sredstva iz budžeta Općine Kakanj, a koji je obilježio proteklu kao i tekuću godinu. Akcenat je na proširenju sistema odvoza otpada i u svakoj sezoni „uključujemo“ nekoliko naselja što je relativno brzorastuća aktivnost za koju su potrebne određene pripreme.

Kao što smo naveli najznačajnija sredstva u okviru ovog Projekta izdvaja Općina Kakanj, do sada oko 400.000 KM, koja su utrošena za nabavku dva namjenska vozila/kamiona za odvoz hajfiša i velikih kontejnera, kontejneri veliki i mali, te limene korpice za otpad.

Saradnja sa školskim ustanovama i najmlađim ekolozima u vidu selektivnog prikupljanja otpada (papir, plastika), postavljanje boxova na nekoliko lokacija u gradu, također s namjenom selektivnog prikupljanja, svakodnevna saradnja sa građanima, obilježavanje eko datuma uz dugi niz aktivnosti samo su neke od  aktuelnih aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine.

Sretan vam 5. juni  Dan zaštite okoliša uz podsjetnik da svi pravimo otpad i svi smo odgovorni za njegovo zbrinjavanje.

Općinsko vijeće 28.maja donijelo Odluku: J.P. "VODOKOM" ne upravlja prakinzima u gradu

 

Slika

Općinsko vijeće na 32. sjednici održanoj 28. maja donijelo je Odluku o stavljanju van snage Odluke o povjeravanju na upravljanje, održavanje i korištenje parking prostora u gradu Kaknju.

Na osnovu pomenute Odluke obavještavamo korisnike i građane da J.P. „VODOKOM“ ne upravlja, ne održava i  ne raspolaže sa parkinzima u gradu.

Zaposlenici koji su radili na prakinzima, od 2009 godine do danas, su „povučeni“ sa radnog mjesta inkasanta na prakingu.

Ugovori o zakupu koje je „VODOKOM“ sklopio stavljaju se van snage odnosno jednostrano se raskidaju, a uplaćeni iznosi regulisat će se sa potpisnicima Ugovora.

Za sve dodatne informacije molimo da se obratite na broj telefona 55 79 50 ili putem e- mail-a vodokom@bih.net.ba.

Uređenje grada

Radovi na uređenju grada

Slika
Neumorni radnici JP Vodokom stoje na raspolaganju građanima sa namjerom za što prijatniji i ljepši izgled grada Kaknja.

Uređenje parka preko puta TC Kakanj

Izvšeni su neophodni radovi na uređenju parka

Slika
Po nalogu Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj kao investitora, izvršeni su svi neophodni radovi na uređenju rekreativnog prostora preko puta glavne kapije TC Kakanj.

Pranje i dezinfekcija rezervoara Dragići

Završeno čišćenje i dezinfekcija rezervoara Dragići

Slika
U cilju higijenske ispravnosti vode, a u okviru redovnog plana održavanja vodovodnog sistema, izvršeno je pranje i dezinfkecija glavnog rezervoara u Dragićima.

Proširenje mreže odvoza komunalnog otpada od 27. maja u još četiri MZ

Na Brusu postavljeni kontejneri a u naseljima Crnač, Čizmići, Alagići, Zagrađe i Bijele vode odlaganje u namjenske vreće

Slika

Obavještavamo mješane MZ-ca Bukovlje, Zgošća, Zagrađe i Bijele vode da od 27. maja počinje realizacija Projekta integralnog upravljanja otpadom u navedenim mjesnim zajednicama i to naselja Brus, Crnač, Čizmići, Alagići, Zagrađe i Bijele vode.

Svake srijede vršit će se prikupljanje otpada iz navedenih sela na način da se otpad iznese na glavnu cestu odnosno do mjesta okretanja kamiona. Otpad je potrebno adekvatno upakovati u namjenske vreće težine do 20 kg.

Otpad biološkog, animalnog porijekla ili kabasti (namještaj, bijela tehnika i sl.) mora biti prijavljen za odvoz na broj 55 79 50.

Prikupljanje i odvoz za vrijeme praznika ne vrši se odnosno prebacuje se na sljedeći redovan termin, dok se u zimskom periodu (decembar, januar i februar) odvoz vrši dva puta mjesečno, prvu i treću srijedu u mjesecu.

U naselju Brus postavljena su tri kontejnera na različite lokacije a pražnjenje kontejnera vršit će se jednom sedmično odnosno po potrebi.

 Mještani svih navedenih naselja bit će zaduženi od idućeg mjeseca u skladu sa cjenovnikom koji je usvojilo Općinsko vijeće, odnosno po broju članova u domaćinstvima.

Podsjećamo da će konačnom realizacijom Projekta integralnog prikupljanja komunalnog otpada biti obuhvaćene sve mjesne zajednice.

J.P. „VODOKOM“ i Općina Kakanj ustrajno i sigurno i u narednom periodu nastavljaju sa aktivnostima  na očuvanju životne sredine stvarajući bolje uslove življenja za sve.

Najznačajnija sredstva u okviru ovog Projekta izdvaja Općina Kakanj, do sada oko 400.000 KM, koja su utrošena za nabavku dva namjenska vozila/kamiona, i određen broj neophodnih korpica i kontejnera.

Analiza

 

Slika
Rezultate posljednje analize vode pristigle iz Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo Zenica možete pogledati u Galeriji.
Za sve informacije možete pozvati Zavod ili direkciju "VODOKOM-a" na broj 55 79 50.

Radovi na sječi drveća u Ulici Mehmeda Skopljaka

 

Slika

U toku je sječa drveća na jednoj lokaciji u Ulici Mehmeda Skopljaka koju po nalogu Zavoda za izgradnju i planiranje izvode radnici J.P. „VODOKOM“.

Do 10 sati saobraćaj je zaustavljen za sva vozila i preusmjeren u Ulicu Omera Maslića.

 

Čišćenje i dezinfekcija rezervoara Groce

 

Slika

U toku su radovi na čišćenju i dezinfekciji rezervoara Groce, zbog čega je zaustavljeno snabdijevanje korisnika u ovom području .

Završetak radova i normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se do podnevnih sati.

Obavještenje

Sjeća drveća u Ulici Mehmeda Skopljaka

Slika

Obavještavamo stanovnike u Ulici Mehmeda Skopljaka da će se sutra 19. maja izvršiti sječa drveća na jednoj lokaciji u ovoj ulici zbog čega će saobraćaj svih vozila biti zaustavljen i preusmjeren kroz Ulicu Omera Maslića.

Radovi i prekid saobraćaja trajat će u vremenu od 8 do 10 sati.

 

Servisna informacija

Ujutro kratkotrajno bez vode naselje Groce

Slika

Obavještavamo mještane naselja Groce, koji se snabdijevaju sa gradske mreže, da će se u poslijepodnevnim satima zaustaviti pumpanje vode u rezervoar zbog pranja i dezinfekcije rezervoara.

Pranje i dezinfekcija će se izvršiti (sutra) u ranim jutarnjim satima kada će potrošači ostati bez vode. Planirano je da se radovi završe do podne kada se očekuje i normalizacija vodosnabdijevanja za naselje Groce.

Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju i podsjećamo da više informacija mogu dobiti putem telefona 55 79 50 kao i e-mail vodokom@bih.net.ba.

Uređenje "male" ulice

Aktivnosti u prijepodnevnim satima

Slika
Po nalogu Zavoda za izgradnju i planiranje Općine Kakanj od ranih jutarnjih sati radnici J.P. "VODOKOM" izvode radove na uređenju tzv. male ceste a u čijem je sklopu dosta zelenila, ukrasnog cvijeća i bilja, ali i noviji, urbani mobilijar (klupe, kante za smeće, korito javne česme, kamene klupe,stećak, kugle, ukrasne saksije, dječiji mobilijar i dr.).
Do poslijepodneva sve će biti spremno za večernju šetnju i izlazak na gradsku šetnicu.

U petak 01. maj neradni dan

Broj dežure 060 329 77 44

Slika

Obavještavamo korisnike naših usluga da se zbog prvomajskog praznika u petak 01. maja neće vršiti odvoz otpada po redovnom rasporedu pa molimo korisnike da ne iznose vreće. Od subote 02. maja odvoz po redovnom rasporedu, a u redovnom terminu u subotu radit će i zelena i robna pijaca.

U petak i subotu neće raditi direkcija i blagajna, ali će korisnicima u slučaju hitnih potreba biti na raspolaganju dežura koju možete dobiti na broj 060 329 77 44.

Kao i ranijih godina u toku prvomajskog praznika očekuje se izlazak velikog broja građana na izletišta, pored rijeka i druge lokacije za izletnike. Poslije proslave mnoga izletišta ostaju neprepoznatljiva jer ostanu zatrpana gomilama smeća. Tim povodom apelujemo na sve građane, gdje god praznovali, da pokupe smeće i ubace u prve kontejnere na koje naiđu.

U ovim danima posebnu pažnju trebalo bi obratiti i na paljenje vatre, s obzirom da nemaran odnos i neugašena vatra predstavljaju veliku opasnost.

 Upućujemo vam iskrene prvomajske čestitke i pozivamo da nam svoje prijave, prijedloge ili fotografije uputite na e-mail vodokom@bih.net.ba.

 

22. april - Dan planete Zemlje

Nizom aktivnosti obilježen 22. april

Slika

Dan planete Zemlje J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj obilježilo nizom aktivnosti među kojima posjete i donacije sadnica cvijeća i ukrasnog bilja za kakanjsko obdanište „Mladost“ i nekoliko osnovnih škola, posjeta korisnika dnevnog Centra za djecu i osobe s posebnim potrebama Visoko u Dobrinji našoj Fabrici vode Bukovica u Kraljevoj Sutjesci, te među centralnim aktivnostima čišćenje „divljih deponija“ na pet lokacija ( Brus, Separacija, željeznička stanica, Kamenolom i Papratnica).

Korisnici dnevnog Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Visokom su osobe sa područja nekoliko općina i to Visoko, Kakanj, Breza. Dnevni Centar inače nudi usluge odgoja, edukacije, obrazovanja djece sa posebnim potrebama školskog uzrasta kroz grupni rad a prema programu prilagođenom individualnim potrebama korisnika, usluge dnevnog zbrinjavanja, savjetodavne usluge djeci i roditeljima djece sa posebnim potrebama, usluge individualnog  fizikalnog tretmana, individualne govorne terapije i rehabilitacijskog podsticaja, usluge logopeda, i fizioterapeuta. Korisnici, ukupno 10 sa osobljem, u prijepodnevnim satima obišli su postrojenja i cjelokupan kompleks u kojem se vrši zahvat, prerada i proizvodnja vode, te im je osoblje na adekvatan način pojasnilo približilo “putovanje vode” od izvora do korisničke česme. Ovom prilikom direktor “VODOKOM-a” Sead Imamović Centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama na čelu sa direktoricom Šemsom Gačić  uručio donaciju od 500 KM. Centar se inače finansira iz raznih donacija te budžetskih sredstava Općina i Kantona.

 Zanimljiv susret završen je zajedničkim doručkom korisnika Centra, predstavnicima medija i VODOKOM-a u prelijepom prirodnom ambijentu uz dogovor za nastavkom saradnje.

Dan planete Zemlje je prilika koju smo iskoristili te učenicima ekoloških sekcija uručili sadnice cvijeća i ukrasnog bilja iz vlastitog plastenika. S velikim zadovoljstvom posjetili smo sljedeće škole: O.Š. “Omer Mušić” Brežani, O.Š. “Ahmed Muratbegović” i O.Š. “Rešad Kadić” Brnjic, te najmlađe ekologe u JU “Mladost” Kakanj.

Od ranih jutarnjih sati nekoliko ekipa radilo je i sanacije divljih deponija na lokalitetima Papratnice, željezničke stanice, Brusa, Separacije i Kamenoloma. Otpad koji bacaju nesavjesni građani sakupljen je, odvezen i deponovan a lokalitet očišćen. Iskreno se nadamo da će vrlo brzo divlje deponije biti prošlost posebno aktivnom i ubrzanom realizacijom Projekta integralnog sakupljanja i deponovanja otpada kojim će na kraju biti “pokrivene” sve Mjesne zajednice na području Općine.

Čestitamo Vam Dan planete Zemlje uz poruku: “ Zajedno čuvajmo okoliš. Svi pravimo otpad i svi smo odgovorni za njegovo zbrinjavanje”.

J.P. "VODOKOM" d.o.o. Kakanj dobitnik Plakete sa diplomom

Dodjela petnaestoaprilskih priznanja večeras na Svečanoj akademiji

Slika

Petnaestoaprilska  priznanja  se  dodjeljuju  svake godine u povodu 15.aprila – Dana Općine Kakanj. Odluku  o  dodjeli  priznanja  donosi  Općinsko vijeće  na  prijedlog  Komisije  za  dodjelu petnaestoaprilskih priznanja. Priznanja se dobitnicima uručuju na  svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja se održava u povodu Dana Općine Kakanj.

Petnaestoaprilska  priznanja  dodjeljuju  se: državnim  organima  i  državnim institucijama, privrednim društvima, javnim preduzećima, javnim ustanovama,  mjesnim  zajednicama,  udruženjima građana  i  drugim  neprofitnim  organizacijama, međunarodnim organizacijama, stranim državama, prijateljskim  gradovima,  državljanima  drugih država, vjerskim zajednicama, građanima i drugim.

Petnaestoaprilska  priznanja  se  dodjeljuju  kao znak odavanja priznanja, zahvalnosti I afirmacije za izuzetne  i  nadprosječne  uspjehe  u  radu  i postignutim  rezulatima  rada  u  svim  oblastima javnog, privrednog i kulturnog života i koji su imali uticaja na razvoj i prosperitet općine Kakanj i njenih građana.

Pomenutom  Odlukom  utvrđene su tri vrste priznanja:

  a) Grb općine Kakanj     -  1 priznanje

  b) Plaketa sa diplomom -  2 priznanja

  c) Zahvalnica       -  4 priznanja

 Plaketa sa diplomom

Plaketa sa diplomom dodjeljuje se za:  postignute uspjehe u radu i rezultatima rada  koji  su  imali  poseban  znaĉaj  za  razvoj općine i društva u cjelini, doprinos  u  odbrani zemlje  i  očuvanju nezavisnosti Bosne i Hercegovine, promociju  demokratije  i  osnovnih  ljudskih prava i sloboda čovjeka, rezultate poslovanja koji su omogućili veću prozvodnju i pružanje usluga, zapošljavanja i  ostvarenje  značajnog  rasta  ekonomskih pokazatelja,  racionalizaciju,  modernizaciju  i organizacione  promjene  koje  su  rezultirale značajne  uštede  i  postizanje  rezultata  u odnosu  na  prethodni  period,  a  što  je značajno  uticalo  na  sveukupan  razvoj općine, kvalitetno i u interesu državnog kapitala i radnika izvršenu privatizaciju,  na  zadovoljstvo  građana  i  ostvarivanjenjihovih  interesa  obezbijeđeni  kvalitetni uvjeti  rada  i  pružanja  usluga  u  oblasti obrazovanja,  zdravstva,  kulture,  sporta, socijalne  skrbi  i  u  drugim  društvenim djelatnostima i  ostvarene  rezultate  u  njegovanju  i poštivanju  nacionalnih  i  vjerskih  sloboda građana.

Ovogodišnju petnaestoaprilsku Plaketu sa diplomom dobili su J.P. “VODOKOM” d.o.o. Kakanj ( za izuzetan doprinos u oblasti zaštite čovjekove okoline i podizanje ekološke svijesti građana)  i UG Radio klub “Kakanj" ( za postignute uspjehe u radu, značajan doprinos razvoju radioamaterstva kao i nesebičan doprinos u spajanju pokidanih veza u Odbrambeno-oslobodilačkom  ratu 1992-1995).

Iz Uprave J.P. “VODOKOM” ponosni na ovo važno priznanje, upućuju iskrene čestitke ostalim dobitnicima petnaestoaprliskih priznanja.

Posebne čestitke upućujemo bivšim i sadašnjim pripadnicima Armije te svim građanima Kaknja u povodu Dana Armije RBiH i Dana Općine Kakanj.

Iz Upravitelja

 

Slika
Prošle sedmice ispred zgrade K3 postavljeni su metalni stubući koji omogućavaju lakši prilaz ulazu u ovu zgradu.
Ekipa Upravitelja po zahtjevu stanara odmah je reagovala i postavila stubiće te na ovaj način omogućila nesmetan pristup ulazu.

Iz Vlade FBiH predložene izmjene Zakona o poštanskom prometu FBiH

 

Slika

S ciljem usaglašavanja s odredbama protekle godine donesenog Zakona o prekršajima FBiH, Vlada Federacije BiH je, na jučerašnjoj sjednici u Mostaru, utvrdila i Parlamentu FBiH po žurnoj proceduri uputila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o poštanskom prometu FBiH.

Predloženom izmjenom određeno je kako će novčanom kaznom u iznosu od 100 maraka do 1.000 maraka biti kažnjena fizička, a s 500  do 1.000 maraka pravna osoba ako ne postavi ili ne održava poštanski sandučić na način propisan Zakonom, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću federalne Vlade.

Poziv

Naljepnice za vozila mogu se preuzeti svakim danom u direkciji preduzeća od 7 do 15 i 30.

Slika

Pozivamo građane koji su potpisali ugovor o zakupu parking prostora da po naljepnice s brojem parkinga za vozila  trebaju doći u direkciju preduzeća najkasnije do petka 17. aprila, i to u vremenu od 7 do 15 i 30.

Svako vozilo na rezervisanoj parking površini mora imati odgovarajuću naljepnicu koja se slaže sa brojem na označenoj površini.

Od ove sedmice počinje pojačan nadzor i kontrola ovlaštenih lica koja će zatečena nepropisno parkirana vozila zaključavati tzv. lisicama.

Apelujemo na građane koji nemaju ugovor o rezervaciji da svoja vozila ne parkiraju na rezervisana mjesta i da krajnje ozbiljno shvate ovaj poziv i apel.

Javno preduzeće „VODOKOM“ ulaže velike napore da se korisnicima obezbijedi nesmetan pristup rezervisanim mikrolokacijama i u tom smislu su ispoštovane sve zakonske procedure na osnovu kojih su ostavljeni slobodni pristupi za vozila hitne pomoći, vatrogasaca i sl.

Naredni korak su pomenute kontrole, upotreba tzv. lisica te angažovanje pauka čija upotreba se očekuje več početkom naredne sedmice.

Korisnike koji su izvršili rezervaciju molimo za strpljenje, a drugim građanima iskreno preporučujemo još jednom da se ne prakiraju na rezervisane površine.

Molimo da se za sve informacije obratite na broj telefona 55 79 50 ili putem interneta vodokom@bih.net.ba.

Rezultate posljednjih analiza pristiglih iz Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo Zenica pogledajte u Galeriji.
Za detaljnije informacije možete se obratiti na e-mail vodokom@bih.net.ba, 55 79 50, ili na adresu Zavoda www.javnozdravstvo.ba

Iz plasteničke proizvodnje

U ponudi više vrsta ukrasnog bilja

Slika
Sve ljubitelje cvijeća kao što su kadifice, viole ili karanfili podsjećamo na mogućnost kupovine sadnica direktno na lokalitetu Bara ili u prodajno izložbenom prostoru na zelenoj pijaci. O mogućnostima male i vele kupovine informišite se na broj telefona 061 35 54 49, Selvedina Kulović, dipl.ing.poljoprivrede, osoba sa puno teoretskog i pogotovo praktičnog iskustva u ovoj oblasti. Uz kupovinu dobit ćete i besplatne korisne i stručne savjete.
U ponudi su još i ukrasni grmovi, sadnice drveća (kesten, platan,jasen), sezonsko cvijeće, trajnice i ruže.
Pozovite nas ili pišite na vodokom@bih.net.ba.
Navratite, isplati se ! Dobro nam došli.

Nastavak saradnje sa O.Š. "Mula Mustafa Bašeskija"

Ekološkoj sekciji uručene sadnice cvijeća

Slika
Nakon zajedničkog učešća u "Proljetnoj akciji uređenja grada" učenici OŠ "Mula Mustafa Bašeskija" , članovi eko sekcije, sa nastavnicom Amelom Hadžić nastavljaju uljapšavati svoj grad odnosno školsko dvorište. Kao što roditelji i građani mogu vidjeti njihovo dvorište je uredno, očišćeno, ukrašeno sa nekoliko prelijepih cvijetnjaka, a na ulazu su postavljeni boxovi za selektivno prikupljanje otpada koje su također dobili u okviru saradnje sa Općinom Kakanj i J.P. "VODOKOM".
Male vrijedne ruke koje neumorno i iskreno uljepšavaju prostor u kojem provode najljepši dio života ,djetinjstvo, nagradili smo sa sadnicama ruža, maćuhica i drugim ukrasnim biljkama koje će kako kažu već danas biti zasađene.
Sa riječima uzajamne zahvalnosti kažu da već imaju nove planove i želje. Pridružujemo se, naravno. Do skorog viđenja.

Nastavljaju se aktivnosti na obilježavanju i uređivanju javnih parkirališta

Zahtjev za izdavanje može se preuzeti u direkciji preduzeća

Slika

Na osnovu Pravilnika o upravljanu, održavanju i korištenju javnih parkinga VODOKOM kontinuirano provodi aktivnosti na uređivanju i obilježavanju javnih površina/parkinga u blizini stambenih zgrada u užem gradskom području.

Do sada te aktivnosti imaju umjeren tempo razvoja uz uvažavanje svih zakonskih propisa koji se odnose na definisanje mikrolokacije svakog parking mjesta te općih pravila  u skladu sa propisima i standardima koji regulišu ovu oblast.

Saglasno Pravilniku koji definiše obavljanje ove djelatnosti,   za korištenje javnih parkirališta  korisnik plaća odgovarajuću naknadu koju cjenovnikom utvrđuje Nadzorni odbor vršioca komunalne djelatnosti, odnosno J.P. »VODOKOM«, a na koju je saglasnost dalo Općinsko vijeće.

Napominjemo da još uvijek ima »slobodnih« rezervacija iako se svakodnevno od strane građana, uglavnom stanara, predaju zahtjevi za izdavanjem već obilježenih parking mjesta.

Zahtjev građani mogu preuzeti u direkciji »VODOKOM-a« i nakon što ga uredno pupune uz dokaz o uplati predati u nadležnu Službu.

Za sva pitanja i informacije možete se obratiti na e-mail vodokom@bih.net.ba ili na broj telefona 55 79 50.

Prijava stanja do 25. marta

Poštovani korisnici, u užem gradskom području odnosno u zgradama zajedničkog stanovanja, obavještavamo vas da ste dužni do 25 –tog u mjesecu prijaviti stanje na mjerilu. Korisnici koji ne žive u zgradama stanje mogu prijaviti u skladu sa datumom obračuna prikazanog na računu.

 

Prijavu možete izvršiti direktno na našoj stranici www.vodokom.ba ili putem telefona 55 79 50.

"Proljetna akcija uređenja grada"

Od 21. do 23. marta

Slika

Jutros je nastavljena „Proljetna akcija uređenja grada“ i trajat će do poslijepodnevnih sati odnosno dok se ne završe sve aktivnosti na užem gradskom području a to su čišćenje  autobuskih i taxi stajališta, kontejnerskih mjesta, širu lokacije kružnog toka, uz popratne aktivnosti poput orezivanja drveća, sjeća granja, uređenje travnjaka, pranje ulica... Nedjeljni prijepodnevni sati nisu baš nalikovali na miran neradni dan. Upravo suprotno  uža gradska jezgra bila je puna šetača, prolaznika, građana, radnika „VODOKOM-a“  kao i učenika O.Š. „Mula Mustafa Bašeskija“ i STŠ „Kemal Kapetanović“  koji su nakon čišćenja školskih dvorišta prošetali gradom na čelu sa svojim profesorima Amelom Hadžić i Abdulahom Šljivom. Akciji su se odazvali i svoje školsko dvorište počistili i učenici OŠ „Ahmed Muratbegović“  u Donjem Kaknju.

Cilj akcije je prije svega saradnja sa građanima, zajedničke aktivnosti koje pridonose očuvanju i podizanju svijesti spram okoliša. Proljeće je idealna prilika da, pored naših redovnih aktivnosti, zajedničkim snagama uljepšamo grad što smo danas i učinili.

Na lokalitetu Varde postavljen je dodatni kontejner  u okviru akcije koju organizuje Općina Kakanj „Proljeće“, kako bi što jednostavnije i praktičnije stanovnici odložili otpad koji prikupe.

Napominjemo, da građani do kraja dana (jezgra grada, zgrade) mogu pored kontejnerskih mjesta ostaviti kabasti otpad (stare peći, namještaj i sl.) koji će biti sakupljen i odvezen.

Na našu e-mail adresu pristiglo je nekoliko prijedloga naših sugrađana vezanih za pomenutu akciju na čemu im se ovom prilikom zahvaljujemo i svakako najavljujemo da ukoliko ne uspijemo danas u narednih nekoliko dana sigurno ćemo realizovati predložene aktivnosti.

S obzirom da je danas Svjetski dan voda i poklapa se baš na dan naše Proljetne akcije uređenja grada svim građanima Općine Kakanj posebno našim korisnicima upućujemo iskrene četitke uz želju da ekološka svijest bude još više dio našeg dobrog odgoja  i temelj dobre  budućnosti.

Šaljite nam svoje prijave, prijedloge ili fotografije  na e­mail vodokom@bih.net.ba ili nas pozovite na broj 55 79 50.

"PROLJETNA AKCIJA UREĐENJA GRADA"

Od 21. do 23. marta

Slika

I ove godine J.P. „VODOKOM“ organizuje akciju „Proljetna akcija uređenja grada“ od 21. do 23. marta.

Cilj akcije je prije svega saradnja sa građanima, zajedničke aktivnosti koje pridonose očuvanju i podizanju svijesti spram okoliša. Proljeće je idealna prilika da, pored naših redovnih aktivnosti, zajedničkim snagama  uljepšamo grad.

J.P. „VODOKOM“ će angažovati radnike iz nekoliko odjeljenja kao i potrebnu mehanizaciju sa naglaskom na nekoliko lokacija u gradu: dio naselja Varda, autobuska i taxi stajališta, kontejnerska mjesta, širu lokaciju kružnog toka, uz popratne aktivnosti poput orezivanja drveća, sjeća granja, uređenje travnjaka, pranje ulica...

Građani se mogu pridružiti i dati svoj doprinos navedenim aktivnostima, a posebno u nedjelju 22. marta kada pozivamo sve one koji žive u gradskom području da kabasti, krupni otpad (bijela tehnika, stari namještaj i sličan otpad iz domaćinstva) uredno odlože pored kontejnerskih mjesta.

Koristimo se ovom prilikom da istaknemo podršku Općini Kakanj u akciji „Proljeće“ u okviru koje ćemo, između ostalog, na području Varde postaviti dodatni kontejner za odlaganje otpada kojeg mještani budu prikupili.

S velikom radošću najavljujemo i učešće naših mladih, koji svaku priliku iskoriste da nas odrasle podsjete koliko su puta više osviješteni i aktivni.

Učenici tri kakanjske škole OŠ„Mula Mustafa Bašeskija“, STŠ „Kemal Kapetanović“ i OŠ„Ahmed Muratbegović“ uredit će svoja školaska dvorišta u kojima stiču najljepše uspomene.

Još jednom podsjećamo korisnici koji žive u zgradama zajedničkog stanovanja odnosno u gradskom području kabasti otpad u nedjelju 22. marta neka uredno odlože pored kontejnerskih mjesta, a kabasti otpad koji se odloži u prigradskim i seoskim područjima bit će odvezen po pozivu.

Svoje prijave, prijedloge ili fotografije uputite nam na e-mail vodokom@bih.net.ba ili nas pozovite na broj 55 79 50.

Svjetski dan voda

Agencija za vodno područje Jadranskoga mora Mostar je domaćin ovogodišnjega Radnog skupa, kojega zajednički organiziraju entitetska resorna ministarstva i institucije sektora voda Federacije BiH, odnosno Republike Srpske.

Slika

Agencija za vodno područje Jadranskoga mora Mostar je domaćin ovogodišnjega Radnog skupa, kojega zajednički organiziraju entitetska resorna ministarstva i institucije sektora voda Federacije BiH, odnosno Republike Srpske.

Radni skup održat će se povodom Svjetskoga dana voda, u petak, 20. 03. 2015. godine u Mostaru, u Hotelu „Mepas”.

Inače, svake godine na Svjetski dan voda (22. ožujak/mart) se naglašava specifičan aspekt vode koji govori o njezinoj važnosti, a moto Svjetskoga dana voda 2015. godine jest „Voda i održivi razvoj“. Ovogodišnjim motom nastoji se još jednom skrenuti pozornost na važnost vode, a cjelokupnu svjetsku javnost pozvati na održivo upravljanje izvorima vode za piće.

Dan za vode i vode za održivi razvoj

 Voda je zdravlje Bez vode nema života.

- Ljudsko tijelo može tjednima opstati bez hrane, ali samo par dana bez vode. Voda je neophodna za opstanak čovječanstva. Iako je postignut veliki napredak u zadnjih desetak godina, 748 milijuna ljudi nema pristup naprednijem izvoru slatke vode, a 2,5 milijarde ljudi ne koristi napredne sanitarne sustave. Ulaganjem u vodovodnu i kanalizacijsku infrastrukturu postiže se značajan gospodarski napredak.

Voda je urbanizacija Svakoga tjedna milijun ljudi se preseli u gradove.

- Danas svaki drugi stanovnik planeta Zemlje živi u gradu. Gradovi u cijelom svijetu bilježe nezapamćenu stopu rasta, a svake se minute četiri osobe presele u gradove. Predviđanja su da će se do 2050. godine dodatnih 2,5 milijarde ljudi preseliti u urbane centre. Upravljanje urbanim sredinama, a time i vodama, postat će jedan od najvažnijih razvojnih izazova 21.stoljeća. To će iziskivati ogromne i opsežne projekte izgradnje vodovodne i kanalizacijske infrastrukture te zamjenu zastarjele u urbanim sredinama.

Voda je hrana Za dva mesna odreska potrebno je 15.000 litara vode.

- Poljoprivreda je najveći korisnik vode na koju otpada 70% ukupnoga zahvata.  Prema predviđanjima, poljoprivredna proizvodnja će i dalje bilježiti trend rasta, a pogotovo u zemljama u razvoju u kojima je u porastu potrošnja mesnih i mliječnih proizvoda, čija proizvodnja iziskuje velike količine vode.  Da bi se povećala održivost izvora slatke vode, potrebno je uvoditi učinkovite tehnologije uštede vode, smanjiti gubitke vode u poljoprivrednoj proizvodnji, te povećati produktivnost poljoprivrednih kultura u odnosu na potrošnju vode.

 Voda je energija Voda i energija su nerazdvojni

Voda i energija su prirodni partneri. Voda je potrebna za generiranje energije, a energija je potrebna za vodoopskrbu. Ali, da bi se smanjili pritisci na izvore vode za piće, potrebno je uvoditi alternativne izvore energije, kao što je iskorištavanje otpadnih voda ili iskorištavanje mora, te tehnologije kojima se osigurava učinkovito korištenje voda.

Voda je industrija Više vode je potrebno da se proizvede jedan auto nego da se napuni jedan bazen za plivanje.

- Svaka proizvodnja iziskuje korištenje voda, neka više - neka manje. Za jedan list papira potrebno je 10 litara vode, a za 500 grama plastike 91 litra vode.

Industrijalizacija potiče razvoj povećavajući produktivnost, broj radnih mjesta i prihoda. Prioritet industrijalizacije je, dakle, povećati proizvodnju, a ne zaštiti i očuvati vodu. Očekuje se da će se globalne potrebe za vodom povećati za 400% do 2050.godine. Stoga će  industrija, odnosno poduzeća i velike korporacije morati iznaći načine za smanjenje i racionalno korištenje voda. Ulaganje u tehnologiju uštede vode dugoročno će voditi do velikih ušteda, ali i povećanja prihoda poduzeća, pogotovo u sektoru proizvodnje pića, tekstila,  prehrane itd.

Voda je jednakost

Svaki dan žene provedu 200 milijuna sati noseći vodu.- U zemljama u razvoju odgovornost donošenja vode uglavnom je posao žena i djevojaka. U prosjeku, žene u tim područjima provedu 25% vremena svaki dan donoseći vodu za svoju obitelj. Zato je potrebno u ovim zemljama ulagati u vodovodne i kanalizacijske sustave.

Voda je priroda Ekosustavi su žila kucavica globalnoga ciklusa voda.

- Ekosustavi – šume, močvare, travnjaci - iznimno su važni za globalni ciklus kruženja vode. Bez zdravih ekosustava nema ni pitkih voda, zbog čega je važno gospodariti vodama na održiv način, te kreirati gospodarske politike koje će uzeti u obzir međusobnu povezanost ekoloških sustava. 

(Preuzeto sa http://www.fmpvs.gov.ba)

Rezultati posljednje analize

Rezultate posljednje analize vode pristigle iz Zavoda za javno zdravstvo Zenica možete pogledati u našoj rubrici Galerija. Više o Zavodu možete saznati putem njihove web stranice čiji smo link postavili na našoj.
"VODOKOM" možete kontaktirati putem e-maila vodokom@bih.net.ba ili na broj centrale 55 79 50.

Izvršena primopredaja novog kamiona za potrebe sakupljanja i odvoza otpada

Sredstva i za ovaj kamion obezbijedila Općina Kakanj

Slika

Danas je u krugu deponije na lokalitetu Bara izvršena primopredaja novog kamiona za sakupljanje, sabijanje i transport komunalnog otpada. Sredstva je i za ovaj kamion – smećar marke Volvo obezbijedila Općina Kakanj u iznosu od cca. 175.000 KM (ukupno za oba kamiona 360.000 KM).

Odluka i nabavka ovog kamiona dolaze u pravo vrijeme kada se u okviru projekta “Integralno upravljanje komunalnim otpadom” provode aktivnosti koje podrazumijevaju proširenje prikupljanja i odvoza otpada sa sve većeg broja Mjesnih zajednica na području naše Općine, što je i krajnji cilj pomenutog projekta.

Zadovoljstvo kontinuiranom saradnjom i ostvarenim rezultatima ističu kako predstavnici “VODOKOM-a” tako i Općine na čijem čelu su načelnik Nermin Mandra  i direktor “VODOKOM-a” Sead Imamović.

Sigurnim koracima Općina Kakanj i J.P. “VODOKOM” zajedničkim snagama omogućavaju rješavanje problema sakupljanja i selekcije komunalnog otpada u Kaknju i njegovog konačnog zbrinjavanja na regionalnu deponiju „Mošćanica“.

Podsjećamo da do 2018. godine, po trenutno važećim zakonskim propisima, sve općine u BiH morat će biti uključene u rad regionalnih deponija u BiH, a što prethodno podrazumijeva uključivanje svih područja odnosno Mjesnih zajednica u jedinstven sistem prikupljanja i odvoza otpada.

Početak očitanja mjerila od petka 13. marta

Priprema i održavanje šahta u nadležnosti korisnika

Slika

Obavještavamo korisnike u seoskim i prigradskim naseljima da u petak 13. marta počinje očitanje mjerila. S obzirom da se tokom zime ne vrši očitanje vodomjera u pomenutim područjima, podsjećamo korisnike da je potrebno omogućiti nesmetan pristup mjerilu odnosno očistiti šahtove od zimske zaštite kako bi se, nakon kontrole i očitanja stanja, od ovog mjeseca vršio obračun po stvarnoj potrošnji.

Molimo da se za sve informacije obratite na broj telefona 55 79 50 ili putem interneta vodokom@bih.net.ba.

1. MART DAN NEZAVISNOSTI

Čestitka

Slika

GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE ČESTITAMO  ZLATNIM SLOVIMA DATUM UPISAN U NAŠU HISTORIJU 1. MART DAN NEZAVISNOSTI BIH.

POSEBNE ČESTITKE UPUĆUJEMO GRAĐANIMA KAKNJA, KORISNICIMA NAŠIH USLUGA TE POSLOVNIM PARTNERIMA.


UPRAVA J.P. "VODOKOM" KAKANJ

 

Obavještenje

Ponedjeljak neradni dan

Slika

Obavještavamo korisnike naših usluga  da u ponedjeljak 02. marta neće raditi direkcija preduzeća kao ni većina službi, osim pasivne dežure koju u slučaju puknuća, vodovodnih ili kanalizacionih, možete pozvati na broj 060 329 77 44.

U ponedjeljak neće biti izvršen odvoz otpada u prigradskim naseljima, pa pozivamo korisnike da ne iznose vreće. Redovan odvoz bit će samo u užem gradskom području.

Pozivamo građane da posjete našu novu stranicu www.vodokom.ba te da nam svoje prijave, prijedloge, pitanja ili fotografije uputite na e-mail vodokom@bih.net.ba ili nas pozovite na broj 55 79 50.

Poziv

vodokom@bih.net.ba

Slika
KORISNIKE NAŠIH USLUGA KAO I DRUGE GRAĐANE POZIVAMO DA SVOJE PRIJAVE, PRIJEDLOGE ILI FOTOGRAFIJE POŠALJU NA E-MAIL vodokom@bih.net.ba ILI NAS POZOVITE NA BROJ 55 79 50.
PRIJAVE SU ANONIMNOG KARAKTERA, DOK VAŠE FOTOGRAFIJE OBJAVLJUJEMO SA ILI BEZ PREDSTAVLJANJA.

Iz zimske službe

Svi putni pravci prohodni

Slika

Tokom protekle noći intervenisalo se na većini putnih pravaca koje održava J.P. „VODOKOM“ po nalogu Zavoda za izgradnju i planiranje Općine Kakanj. Radovi na čišćenju i posipanju nastavljeni su i tokom jutra. Svi putni pravci su prohodni uključujući i put za Ponijere, s tim da na Ponijerima, većim intenzitetom, snijeg još uvijek pada. Šef odjeljenja autoparka prije 30-tak minuta javio nam je da su jaki i nanosi vjetra koji posebno predstavljaju poteškoće na dijelu puta na Vrheblju.

Istovremeno se od ranih jutarnjih sati radi  i na ručnom uklanjanju snijega i leda na pješačkim prelazima, trotoarima i svim važnijim lokacijama u gradskom području.

Ponavljamo apel vozačima da obrate pažnju prilikom parkiranja te da olakšaju prolaz i pristup naših vozila posebno u nekim uskim ulicama i u blizini kontejnerskih lokacija.

Što se tiče odvoza otpada u prigradskim i seoskim područjima molimo za strpljenje jer su uglavnom vozila i raspoloživa mehanizacija upućene na zimsko održavanje saobraćajnica.

Izvještaj o ispitivanju vode za piće

Rezultati analiza

Slika
Rezultate analiza uzoraka vode za piće možete pogledati u rubrici Galerija. Prikazane su dvije posljednje a novu očekujemo tokom ove sedmice.

ORGANIZOVANOM upravljanju otpadom SVI moramo posvetiti pažnju,jer SVI pravimo otpad i SVI smo ODGOVORNI za njegovo ZBRINJAVANJE.

Naslov

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Stanje na saobraćajnici prema Ponijerima i Ponijeri jutros u 10 sati (06.01.2016.g.).
Slika
Održana vanredna sjednica Skupštine JP Vodokom d.o.o. Kakanj

Dana 29.02. tekuće godine održana je sjednica Skupštine JP Vodokom d.o.o. Kakanj. Na ovoj sjednici izvršeno je imenovanje člana Nadzornog odbora, gospodina Hasić Ramiza, a na osnovu provedene konkursne procedure.
Sjednici skupštine su prisustvovali članovi Uprave i Nadzornog odbora preduzeća.
2 2