Kontakt telefon
+387 35 000 000
Novosti

Izvršen dodatni obilazak i kontrola svih vodovodnih objekata i lokacija nakon najave meteorologa o obilnijim kišnim padavinama

 

13.05.2019 10:35
Slika
 

U proteklom periodu vodosnabdijevanje potrošača iz sistema gradskog vodovoda odvija se bez problema. Korisnici imaju kontinuiranu isporuku higijenski ispravne vode čiju kvalitetu i ispravnost kontroliše Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Nastojat ćemo da u narednim danima tako i ostane s obzirom na najave meteorologa da postoji mogućnost jačih padavina i mogućih poplava. 

Većina građana sjeća se  2014. godine kada su naš grad i cijelu BiH zadesile obilne padavine i poplave.U to vrijeme organizovana je i uspješno provedena odbrana svih glavnih i lokalnih vodovodnih objekata i mreža koje održava J.P. „VODOKOM“.

Zabilježeno je nekoliko oštećenja vodovodnih i kanalizacionih mreža, začepljenja odvoda, dok dugotrajnijih prekida u vodosnabdijevanju nije bilo.

 

Iz predostrožnosti ovih dana izvršen je obilazak i kontrola svih vodovodnih objekata i lokacija te je konstatovano da trenutno nijedan nije ugrožen.

Sve službe obavljaju redovne zadatke , a u slučaju potrebe spremne su i za intervenciju.

 

U foto-galeriji donosimo i nekoliko fotografija iz maja 2014. godine.

 

0 0